Çeşme – Ateena lauttaliikenne yhteydet ovat alkamassa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuşadasın satama. Kuva: Ali Ergene
Kuşadasın satama. Kuva: Ali Ergene

Çeşme – Ateena lauttaliikenne yhteydet ovat alkamassa monien vuosien jälkeen!

Länsi-Turkin Izmirin maakunnan Çeşmen ja Ateenan lähellä sijaitsevan Kreikan rannikkokaupungin Lavrionin väliset lauttaliikenne yhteydet aloitetaan 2. kesäkuuta alkaen, jolloin Turkin ja Kreikan mantereet yhdistetään ensimmäistä kertaa monien vuosien jälkeen.

MAINOS!

Päivittäisten lauttaliikenne yhteyksien käynnistämisen myötä viranomaiset pyrkivät vähentämään liikennöintitiheyttä raja-asemien kautta ja auttamaan kahden maan taloudellisten suhteiden kehittämistä.

Istanbuliin perustetun yhtiön hallituksen puheenjohtaja Bülent Ipek totesi, että lauttayhteydellä on mahdollisuus kehittää kaupallisia ja sosiaalisia suhteita näiden kahden maan välillä, koska se ei ainoastaan ​​tarjoa matkustajille kuljetusta vaan myös helpompaa kuljetusta rahdin kuljettamiseen.

Lauttayhteys ei ainoastaan ​​vauhdita alueen taloutta, vaan se tarjoaa myös matkustus mukavuutta kaikille matkustajille ja turisteille. Çeşme valittiin sen vuoksi, että se on lähin etäisyys Turkin ja Kreikan mantereen välillä, matka kestää noin seitsemän tuntia yhteen suuntaan.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin ja Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin tahto on ollut tämän kauan odotetun palvelun virstanpylväänä.

Tällä hetkellä Turkin ja Kreikan välillä on useita säännöllisiä lauttaliikenne yhteyksiä.  Kusadasi, Bodrum, Ayvalik, Marmaris, Kaş ja Fethiyeltä pääsee Kreikkaan Samos, Rodos, Kalymnos, Leros, Patmos, Meis, Chios, Lesbos ja Kos:siin.

Sunexpressillä on suorat lentoyhteydet Helsinki – Izmir. Izmirin lähellä on Çeşme ja Kuşadası. Tervetuloa lomailemaan Turkkiin.

Lähde: Daily Sabah

Taulukko: erturk.com.tr
Ali Ergene

Tahtoisin osoittaa kunnioitukseni Turkin presidentille

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.