Tahtoisin osoittaa kunnioitukseni Turkin presidentille

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Recep Tayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: flickr.com

Tahtoisin osoittaa kunnioitukseni Turkille ja Turkin presidentti Erdoganille. Miksi?

Olemme arabeina ja muslimeina velkaa tämän heille. 
Kautta historian turkkilaiset ovat pelastaneet ympäri maailman muslimeita. Satojen vuosien ajan, joka kerta kun tuli avunpyyntö jostain päin maailmaa, olivat turkkilaiset heitä pelastamassa. Ranskan kuningas Francis Ensimmäinen lähetti avunpyyntö kirjeen turkkilaisten ja muslimien johtajalle Sulttaani Suleiman Suurelle espanjalaisesta sellistä, eikä sulttaani aikaillut vaan pelasti hänet ja ranskan maan. Kun ruotsin kuningas joutui maanpakoon ja menetti alueensa suomi mukaan lukien, sai hän avun ja tuen turkkilaisilta.

MAINOS!

Olisimmeko tänään sama suomi tai skandinavia ilman turkkilaisia?

Olisiko ranska olemassa vai kuten katalaanit ja baskit tänä päivänä, kansoja itsenäisyyden toivossa. Sama sulttaani pelasti Qatarin, omanin, jemenin portugalilaisten hyökkäyksiltä. Kun portugalilaiset siellä epäonnistuivat siirtyivät he aasian intiaan ja nykyisen indonesian alueille. Kun sieltä tuli avunpyyntö sulttaanille, ei hän aikaillut vaan lähetti joukkonsa pelastukseksi. Kun Andalusia valloitettiin espanjalaisten toimesta ja siellä suoritettiin invictus kidutuksia, jälleen kerran sulttaani ei aikaillut vaan lähetti laivastonsa sinne pelastamaan sekä muslimit että juutalaiset, joita katolilaiset julmasti sortivat.

Hän laivastonsa pelasti ja siirsi tuhansia muslimeja ja juutalaisia pohjois-afrikkaan. Hän myös pelasti Palestiinalaiset ristiritarien sorrolta, eikä se siihen jäänyt vaan pelasti myös Algerian, Tunisian ja Libyan ristiritarien vallalta. Hän saavutuksensa myös Euroopassa oli historian suurimpia. Tämä kaikki päättyi 100 vuotta sitten ja kun tänään katsoo kuinka muslimeja sorretaan ympäri maailmaa ainoa, joka on äänessä ja toimessa on presidentti Erdogan. Kyllä, hän pelasti Qatarin Saudien miehitykseltä, hän tukee Palestiinaa ja Myanmarin rohinga vähemmistöjä. Kun bangladesh kieltäytyi ottamasta vastaan rohingya muslimipakolaisia vastaan vetoen kuluihin, Erdogan sanoi Bangladeshille ottakaa heidät vastaan ja Turkki maksaa kulut.

Hän tukee kiinan sorrettuja uiguureja ja hän uudelleen rakentaa somaliaa. Hän pelasti tuhannet Egyptin muslimit julman diktaattori Sisin kynsistä ja hän on pelastanut sadat tuhannet Syyrialaiset. Kyllä olemme kaikki velkaa turkkilaisille historiassa ja tänä päivänä.
Erdogan, et ole vain turkkilaisten presidentti, olet kaikkien muslimien presidentti.
Tätä voi kysyä sorretuilta arabeilta, sorretuilta afrikkalaisilta, sorretuilta aasialaisilta tai euroopan muslimeilta. Kuka on maailman paras johtaja? Presidentti Erdogan.


Jos Mustafa Kemal oli Ataturk eli turkkilaisten isä, Erdogan on Atamusulman eli muslimien isä 
Olemme kaikki velkaa hänelle 
#Erdogan
#Turkey

Sadek Elwan

Sadek Elwan

Turkkilaista historiaa osa 9

Tietoa Sadek Elwan 12 Articles
Know your history to understand your present