Turkkilaista historiaa osa 9

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva; Vikipedi

Palataakseni Sulttaani Suleiman Suureen, jonka pelastukset muslimeille eivät ulottuneet vain omille kotikunnilla mutta myös valtamerien yli Intiaan ja Indonesiaan saakka ja afrikan Somaliaan ja Eritreaan sekä Espanjaan, jossa ottomaani laivastot eivät vain pelastaneet muslimeja, mutta pelastivat myös juutalaisia Espanjan katolilaisten kidutuksilta.

Turkkilaista historiaa osa 9

MAINOS!

Sulttaani Suleiman Suuri ei vain ollut suuri johtaja tai taistelija, vaan myös oli korkeasti oppinut.

Suuri runoilija, joka osasi puhua myös 7 kieltä ja osasi Koraanin ulkoa. Kyllä, koko koraanin.

Muistutan jälleen, että tämä Suuri sankarimme myös, jokaisen voittoisan taistelun jälkeen vietti yön ruumisarkussa haudassa vain jotta valtaistuin ei nousisi päähän. Muistaakseen, että tulee kuolemaan ja kohtaamaan Luojaansa.

Hän myös on ensimmäisiä, joka rakensi ja kehitti Mekan ympäristöä. Saman teki Medinassa ja Jerusalemissa. Hän myös pyysi arkkitehtuuri Sinan Pashaa rakentamaan suunnitelemaan suuren ja kehittyneen moskeijan Istanbuliin. Sinan Pashan suunnitteli moskeijan kupolit siten että Imaamin ääni moskeijan sisällä kantautuisi kupoleista käänteisen kaikuna takaisin siten että kaikki sisällä olijat kuulisivat hyvin. Tämäkin oli täysin uutta ja yli 500 vuotta vanha vastine nykyiselle mikrofonille.

Kaiken tämän jälkeen kirjoitti Sulttaani Suleiman Suuri suuren lakikokoelman, joka sisälsi lakeja jotka ulottuivat elämän jokaiselle aspektille ja takasi jokaiselle kansalaiselle oikeudet ja toimeentulon. Tämä lakikokoelma, jota kutsuttiin nimellä Suleimanin lait olivat niin oikeudenmukaisia, että jopa Yhdysvaltojen kongressitaloon Capitol Hilliin kaiverrettiin hänen muotokuvansa ja nimensä lisäten siihen lauseen; ”One of the most important lawmakers in the history of all of humanity”. Yksi tärkeimmistä lainsäätäjiä ihmisyyden historiassa.

Hän jatkoi myös islamilaisen maailman kehittämistä, rakentamista ja laajentamista seuraavat 46 vuotta ja hänen valtakaudellaan islamilainen valtakunta oli laajin, jota yksi muslimimies hallitsi. Perittyään valtakunnan isältään se oli pinta-alaltaan 6 miljoonaa neliökilometriä ja hän laajensi sen niin pitkälle että saavutti yli 19 miljoonaa neliökilometriä, joka sisälsi kehittyneimpiä ja rikkaimpia kaupunkeja mitä historia on tuntenut.

Ja kun hän oli jo 74 vuotias tuli hänelle jälleen pelastuspyyntö euroopan muslimeilta, jota Itävallan kuningas oli aloittanut terrorisoimaan. Hän päätti jälleen lähteä Viennaan päin ja lääkärit sekä neuvonantajat kielsivät häntä lähtemästä taisteluun hänen ikänsä ja sairaudensa vuoksi, neuvonantajat taas neuvoivat lähettämään joukot ja jäämään itse kotiin, jolloin hän vastasi heille:” Pyydän Luojaani Allahia suomaan minulle kuoleman marttyyrina taistelussa Hänen nimessä puolustaen Hänen palvojiaan”. Ja niin hän lähtikin kohti Viennaa vielä viimeisen kerran, matkalla saapuen Sectoran (Fortress of Sectora) linnakkeen luo, joka oli tuolloin yksi vahvimmista rakennetuista linnakkeista, jota maailma oli tiennyt.

Suleiman Suuri piiritti tuota linnaketta seuraavat 5 kuukautta. Eivätkä hänen joukot onnistuneet tämän linnakkeen valtauksessa ja monet jo luulivat ettei tätä linnaketta tulla valtaamaan koskaan. Tuona aikana Suleiman Suuren kunto oli päivä päivältä heikentynyt ja eräänä iltana sotilaat kuulivat kuinka hän sairain heikoin äänin rukoilleen Luojaansa sängystä käsin voittoa muslimeille ja paloa muslimien sortajille. Samaan aikaan Ottomaanien tykistöt osuivatkin linnakkeen sisällä olevaan ruutivarastoon sytyttäen koko linnakkeen liekkeihin ja koko Sectoran taivas oli liekeissä ja kyseinen linnake vallattiinkin.

Sotilaat kiirehtivät kertomaan uutiset Suleiman Suurelle ja kun hän kuuli voiton uutiset sanoi hän Alhamdulillah, kiitos Luojalle ja nyt olen valmis kuolemaan. Ja siihen pysähtyi hänen ääni sekä hänen sydämensä myös. Kun uutinen hänen menehtymisestä saapui maailmalle kaikki muslimit maailman kolkassa itkivät, Algerian ja Libyan vapautetut, Qatarin ja Jemenin pelastetut, Palestiinan ja Somalian kansat, Intian, Indonesian ja Kiinan muslimit. Myös Andalusiasta pelastetut juutalaiset surivat tuolloin.

Jatkuu…

Kirjoittanut Sadek Elwan

Lähteinä : 100 greatest men of islam & lostislamichistory.com

Turkkilaista historiaa osa 8

Tietoa Sadek Elwan 12 Articles
Know your history to understand your present