Turkkilaista historiaa osa 1

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Suleiman suuri. Kuva: wikimedia.org

Turkkilaista historiaa osa 1

Kirjoitan tämän tekstin, jotta tuon tietoon kaikille turkkilaisten kadonneen historian sekä mustamaalaamisen vuoksi. Länsimaissa on aina ollut tapana mustamaalata muslimisankareita, historiallisia sekä nykyisiä. Tässä moniosaisessa blogissa tuon näitä asioita enemmänkin esiin ja tulette yllättymään kuinka monet piirroksista tutut sekä elokuvista tutut merirosvot ja pahat hahmot ovatkin tosi henkilöitä historiassa. Tosi sankareita. Esim. Pirates of the caribbian elokuvissa esitetty merirosvo Barbarossa oli oikea henkilö, muslimisankari ja merten herra. Ottomaani laivaston kapteeni joka pelasti kymmeniä tuhansia juutalaisia ja muslimeja espanjalaisten inkvisition kynsistä ja siirsi heidät pohjois-afrikkaan. Hän oli oikea sankari, joka esitetään nykyään merirosvona.

Barbaroksen patsas Istanbulin meri museo. Kuva: wikimedia.org
MAINOS!

Toinen oikea henkilö on Dracula, hänet esitetään vampyyrina, ja hän olikin katkera romanialainen joka kasvoi istanbulissa sulttaanin hovissa. Lähti pakoon eurooppaan ja saikin sieltä armeijan ja tuen tappaakseen turkkilaisia ja muslimeja. Hänen laakso olikin tunnettu siitä miten oli täynnä keihästettyjä muslimien päitä. Hän oli yksi historian raaimmista henkilöistä ja jopa joi muslimien verta. Hänet tappoi hänen oma veljensä joka oli kääntynyt muslimiksi. Näistä henkilöistä kerron lisää tulevissa osissa, mutta tuon nyt lyhyesti esiin jotta ymmärrämme miten täällä on systemaattisesti, jatkuvasti muutettu historiaa ja muslimit on aina mustamaalattu. Kun seuraa jopa piirrettyjä, niin mitä lähi-idästä kerrotaan?

Kuva: pixabay.com

Aladdin, joka oli varas eikä mitään ilman lampun henkeä vai Sindbad joka oli myös ryöstäjä. Entä Ali Baba ja 70 varasta joka oli varkaiden varas. Yksikään länsimaiden piirroshahmo tai elokuvahahmo muslimisankareista ei pidä paikkaansa. Länsimaiden sankarit ovatkin aina keksittyjä oli se sitten superman, spiderman, tai joku muu. Jopa Hercules esitetään sankarina, joka todellisuudessa oli Herakles. Mitätön Osman bin Affanin edessä ja yksi uhkaus Osmanilta ja Herakles menikin sängyn alle piiloon.

Kuva: flickr.com

Tämä on systemaattista lasten aivopesua, jotta lapsemme eivät tietäisi mitään meidän todellisista sankareista, historiallisista pelastajista ja imitoivat keksittyjä hahmoja. On myös tiedettävä että Ottomaanien valtakunta ei ollut vain turkkilaisten vaan se oli kaikkien kansojen ja uskontojen, se oli historian monikulttuurisin ja moniuskontoisin valtakunta jossa kaikki elivät sovussa. Ministereinä toimi sekä muslimeja, juutalaisia, kristittyjä ja muita vähemmistöjä. Jos ottomaanit olisivat pakkokäännyttäneet kristittyjä tänään libanonissa enemmistö ei olisi kristittyjä eikä Jerusalemissa oli maailman vanhimmat kirkot edelleen pystyssä. Kun valkoinen mies voittaa sodan hän myös kirjoittaa historian ja näin on tehty viimeistä 100 vuotta.

Jatkuu…

Kirjoittanut Sadek Elwan

Lähteinä : 100 greatest men of islam & lostislamichistory.com

Kuva: flickr.com

Tietoa Sadek Elwan 12 Articles
Know your history to understand your present