Turkkilaista historiaa osa 3

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Suleiman suuren patsas Unkarissa. Kuva: wikimedia.org

Sarkozy, luettuaan Ranskan kuningas Francis 1 lähettämän avunpyyntökirjeen Ottomaani sulttaani Suleiman Suurelle, hämmästyi ja nolostui. Tämä oli paras mahdollinen muistutus presidentti Erdoganilta ranskan presidentti Sarkozylle, jotta tämän ylimielisyys saisi kolauksen, ja niin se saikin. Sarkozy sai myös lahjaksi Suleiman Suuren vastauskirjeen.

Turkkilaista historiaa osa 3

MAINOS!

Itse kirjeen teksti:

Tämä on Suleimanilta, aloitan Luojan armeliaan armahtajan nimeen.

Minä, välimeren, mustanmeren ja punaisen meren sulttaani. Anatolian , Rumelihisarin ja Karamanidian sekä Al Qadariyan ja Diyarbakerin sulttaani. Kurdistanin ja Azerbaijanin, Shaamin (Syyrianseutu), Egyptin, Mekan, Medinan ja Jerusalemin sulttaani. Arabien ja ajamien, Unkarin ja Cesarin maiden sulttaani. Ja muiden maiden sulttaani, jonka olen valloittanut kuninkaallisilla käsilläni Luojani avulla. Luojalle kiitos ja Allah on suurin (Allah Akbar). Olen sulttaani Suleiman sulttaani Selimin poika joka oli sulttaani Beniyazidin poika. Osoitan tämän kirjeen kuningas Francisille, Ranskan osavaltion kuninkaalle.

Olen saanut kirjeesi lähettilääsi Frankbanin tuomana, ja hän myös vahvisti että vihollisesi Espanja on miehittänyt maasi ja että olet tällä hetkellä vangittuna Espanjalaisessa tyrmässä. Pyydät minulta apua vapauttamisessasi ja olen tietoinen nykyisestä tilanteestasi eikä avunpyyntöä voisi selkeämmin osoittaa. Ei ole yllättävää eikä uutta että kuninkaat päättyvät tyrmiin, mutta ole huoletta. Olemme valloittaneet lukuisat suuremmatkin valtiot ja olleet suurimmissakin taisteluissa voittoisia. Hevosemme ovat liikkeellä yötä päivää. Tämä kaikki kiitos Luojalle ainoalle yhdelle Allahille. Lähetän joukkoni sinun pelastukseksi.

Allekirjoittaen Suleiman Al Qanuuni.

Tämä tapahtui vuonna 1525. Olette mahdollisesti nähneet hänen allekirjoituksensa tauluissa tai kouruissa. Itselläni se löytyy sormuksesta. Ymmärtääksemme ranskalaisten katkeruuden ja vihan turkkilaisia kohtaan nykyään on tiedettävä historialliset tekijät ja mitä he ovat velkaa turkkilaisille.

Länsimaiden mustamaalauksen kohteena ei itseasiassa ole Suleiman Suuri sillä hän on jo taivaassa, mutta minä ja sinä sekä lapsemme. Juuri jotta meillä ei olisi sankarihahmoja jota seurata ja jotta eläisimme aina identiteettikriisissä. Meidän ei sallita nostaa historiallisia sankareitamme mutta täällä jopa kadut nimetään heidän mukaan. Esimerkiksi itävallan lippu. Mistä se on saanut värinsä kaksi punaista raitaa ja keskellä valkoinen raita? Se tulee heidän sankarista itävallan Leopold viides (Duke of Austria).

Tämä henkilö oli joukkoineen mukana Akkan piirityksessä Palestiinassa kolmannessa ristiretkessä muslimijoukkoja vastaan ja kun taistelu päättyi hän oli yltäpäältä turkkilaisten veressä paitsi vyötärön kohdalta. Ja kun Leopold Viides riisui vyönsä oli vyötärö valkoinen, mutta jalat, rinta-aluea ja pää ihan veressä. Tästä syntyi Itävallan lippu. Vaikka tästä tapahtumasta on yli 800 vuotta on itävallan lippu väreineen sama. Näin länsimaat nostavat sankarinsa läpi historian kun me taas olemme keskittyneet seuraamaan sarjoja ja elokuvia jossa mustamaalataan sankareitamme.

Sama on nähtävissä Suomen vaakunassa, jossa Leijona seisoo sapelin päällä. Tämä sapeli on juuri turkkilaisten miekka. Kyllä tämä on historia jota et tiedä mutta tutkittuasi yllätyt. Eräässä Suomen komppaniassa taistelulaulu jota käytetään edelleen tänä päivänä kertoo juuri suomalaisjoukkojen voitosta turkkilaista kohtaan. Kyllä suomalaisjoukotkin ovat taistelleet monesti turkkilaisia vastaan venäjän alaisuudessa sekä muiden euroopan maiden joukoissa.

Suleiman suuren silta Istanbul Kuva: buyukcekmecerehberi.net

Länsimaat sekä heidän tukemat lähi-idän sekularistit ovat jatkuvasti yrittäneet mustamaalata sankareitamme ja viimeisin sellainen teko on turkkilainen sarja The Magnificent century jossa tämä sulttaani esitetään naisten orjuuttaja ja seksihulluna. Kun tämä sarja dubattiin arabiaksi muuten sarjan nimi myös ja arabiaksi se esitetään nimellä Sulttaanin naiset.

On ymmärrettävä arabien viha turkkilaisia kohtaan. Se johtuu juuri siirtomaavallan aikana ihmisten päähän upotettuun oletukseen että turkkilaiset olivat sortajia ja murhaajia. Yli 80 vuotta arabinationalismia ja arabisosialismia upotettiin arabien päähän ja siksi arabit vihaavat turkkilaisia ja etenkin ottomaaneja. Kouluissa opetetaan kuinka turkkilaiset olivat sortajia ja pahoja. Kaikki siirtomaavaltiaiden kirjoittamana alun perin. Arabimaissa opetetaan siis eurooppalaisten kirjoittamia tarinoita historiasta eikä arabien kirjoittamia ja mitä enemmän tutkii arabien historiallisia kirjoituksia sitä enemmän saa selville että kyseessä on valheita toisen perään.

Onneksi Erdogan on tuonut nykyarabinuorille totuuden esiin eivätkä nykynuoret arabimaissa vihaa turkkilaisia, enemminkin rakastavat heitä. Mitä vanhempiimme tulee he elävät edelleen siinä arabisosialistisessa valheessa, jossa arabit ovat kaiken alku ja loppu. Totuus on että turkkilaiset kehittivät arabimaita ja esim. Sähkön mekkaan toivat turkkilaiset.

Jatkuu…

Kirjoittanut Sadek Elwan

Lähteinä : 100 greatest men of islam & lostislamichistory.com

Suleiman suuren silta Istanbul. Kuva: wikimedia.org

Turkkilaista historiaa osa 4

Tietoa Sadek Elwan 12 Articles
Know your history to understand your present