Turkkilaista historiaa osa 4

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Topkapı palatsi, İstanbul. Kuva: flickr.com

On ymmärrettävä arabien viha turkkilaisia kohtaan. Se johtuu juuri siirtomaavallan aikana ihmisten päähän upotettuun oletukseen että turkkilaiset olivat sortajia ja murhaajia. Yli 80 vuotta arabinationalismia ja arabisosialismia upotettiin arabien päähän ja siksi arabit vihaavat turkkilaisia ja etenkin ottomaaneja. Kouluissa opetetaan kuinka turkkilaiset olivat sortajia ja pahoja. Kaikki siirtomaavaltiaiden kirjoittamana alun perin. Arabimaissa opetetaan siis eurooppalaisten kirjoittamia tarinoita historiasta eikä arabien kirjoittamia ja mitä enemmän tutkii arabien historiallisia kirjoituksia sitä enemmän saa selville että kyseessä on valheita toisen perään.

Turkkilaista historiaa osa 4

MAINOS!

Onneksi Erdogan on tuonut nykyarabinuorille totuuden esiin eivätkä nykynuoret arabimaissa vihaa turkkilaisia, enemminkin rakastavat heitä. Mitä vanhempiimme tulee he elävät edelleen siinä arabisosialistisessa valheessa, jossa arabit ovat kaiken alku ja loppu. Totuus on että turkkilaiset kehittivät arabimaita ja esim. Sähkön mekkaan toivat turkkilaiset.

Turkkilaiset myös rakensivat junaraiteen joka alkoi pohjoisafrikasta ja päättyi istanbuliin. Tätä ei ole enään olemassa vaan meidät jaettiin moniin eri kansoihin nationalismin nimisssä ja kuten on nähtävissä tänä päivänä edelleen kärsimme siellä. Se joka ihmettelee miksemme voi elää rauhassa on juuri länsimaiden aseiden ja kierojen ulkopolitiikan vuoksi.

Joka kerta kun saamme hyvän ja rehellisen johtajan, länsimaiden tukemana armeija vie vallan tai meille lähetetään terroristeja kaappaamaan kansan vallankumouksen. Syy siihen on että meidät mielletään kolmantena maailmana eikä meidän sallita koskaan yhdistyä. Sillä jos yhdistyisimme olisimme maailman suurin, vahvin ja rikkain valta. Tätä Erdogan tavoittelee. Olemme suuresti velkaa turkkilaisille veljillemme.

Nyt aloitan itse Suleiman Suuren tarinan kertomisen ja jos edelleen luet niin kiitän sinua että olet tähän saakka jaksanut lukea. Tämän henkilön tarina on yksi suurimmista ja kauneimmasta tarinoista joita tiedän ja siksi aloitankin juuri tämän sulttaanin tarinalla vaikka ei hän ole ainoa eikä ensimmäinen sankari jonka historia tuntee.

Suleiman Suuri on yksi historian suurimmista islamilainen johtajista ja tämä siksi koska hänen valtakaudellaan islamilainen valta ulottui suurimmaksi koko historian ajan. Eikä hän sortanut alueita, jotka vallattiin eikä pakkokäännyttänyt ketään vaikka monesti länsimaisissa historian kirjoissa niin väitetään. On ymmärrettävä yksi tärkeä seikka. Muslimit eivät koskaan aloittaneet sotaa taikka miehitystä ellei heidän lähettiläitään olisi teloitettu. Muslimit kautta historian olevat halunneet levittää sanomaa ja käydä kauppaa. Monesti heidät teloitettiin kaupungin porteilla ja siksi sitä seurasikin muslimien miehitys. Ei ole savua ilman tulta kuten sanonta sanoo.

Kuka on Suleiman Suuri? Hänet on nimetty profeetta Suleimanin (Solomon) mukaan ja tämä nimi kehitti hänessä jo pienessä asti suuren ja vahvan persoonallisuuden. Siksi on tärkeää että annamme lapsillemme tärkeiden islamilaisten henkilöiden nimiä ja opettaa heitä pienestä ketä nämä henkilöt ovat, jotta seuraavat samaa mallia. Wallahi Allah todistakoon jos saan pojan seuraavaksi nimeän hänet Suleiman!

Anyway, Suleiman peri valtakunnan vallan isältään Selimiltä kun oli vasta 25 vuotias.

Tämä 25-vuotias nuorukainen sai vastaansa suuria haasteita heti kun monet kuvernöörit valtakunnassa pitivät häntä liian nuorena johtamaan ja eurooppalaiset näkivät tässä tilaisuuden kostaa bysanttilaisen vallan menetyksen. Persialaiset myös näkivät tässä tilaisuuden vallata ottomaanien alueet. Kaikki näkivät hänen nuoruuden olevan heikkous.

Kaikki jälkeenpäin katuivatkin yrityksiään kukistaa tämä nuori. Suleiman Suuri iskikin vahvasti takaisin, jokaista yritystä kukistaa hänet. Erittäin lyhyessä ajassa hän myös kukisti lukuisat kapinayritykset ja kuuluisin niistä oli Shaamin kuvernöörin kapina. Jotkut tutkijat sanovat Shaamin kapinan olleen persialaisten tukema. Suleiman teloitti kyseisen kuvernöörin ja tekikin hänestä esimerkin valtakunnan sisällä.

Euroopassa taas Unkarin kuningas aloitti kapinan ja kieltäytyi maksamasta veron (Aljiziya), joka oli 2% valtiotulosta. Tämä islamilainen veron on 2%, jota kauhistellaan edelleen tänä päivänä. Ajatelkaa ihmiset maksamme tänään yli 20% prosenttia veroa melkein kaikesta, mutta siihen aikaan sait valtion palvelut vain 2% verolla. Which would you prefer today?

Tästä johtuen Suleiman kasasi joukot ja lähti eurooppaan kohti, johtaen itse joukkojaan. Hän oli eturintamalla. Nykyään johtajat istuvat toimistoissaan kun lähettävät nuoria kuolemaan vieraisiin maaperiin, mutta tämä nuorukainen oli ensimmäisten 10 sotilaan kanssa johtajamassa joukkoja kunnes he etenivät nykyisen Serbian Belgradiin saakka ja piirrittivät sen. Tuolloin Belgrad oli osa Unkaria.

Jatkuu…

Kirjoittanut Sadek Elwan

Lähteinä : 100 greatest men of islam & lostislamichistory.com

Turkkilaista historiaa osa 3

Tietoa Sadek Elwan 12 Articles
Know your history to understand your present