Kohua herättänyt otsikko lehdessä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: pixabay.com

Kohua herättänyt otsikko lehdessä

Turkin tunnetun lehden etusivulla julkaistu uutinen nosti tunteita Turkissa. Lehden uutisen otsikko oli “Karargah Rahatsız”. Eli “armeijan päämaja on levoton”

MAINOS!

Lehden toimittajan tekemän uutisen otsikko muistutti menneitä vuosia ja sen ajan otsikkoita Turkissa. Armeija on tehnyt useita kertoja vallankaappauksia Turkissa.

Turkin presidentti, hallitus ja armeija tuomitsivat lehden otsikon. Istanbulin Bakırköy kaupunginosan syyttäjävirasto tutkii tapausta.
Presidentti Recep Tayyip Erdoğan puhui lentokentällä lehdistölle ennen kuin hän lähti Pakistaniin vierailulle. Hän reagoi ja arvosteli kovin sanoin lehden tekemää otsikkoa ja artikkelin sisältöä. Hän sanoi että tämä on hävyttömyys ja tasottomuus.

Kyseinen lehti joutui tekemään selityksen tekemästään otsikosta ja artikkelista presidentin lausunnon jälkeen. Lehden tiedotteessa tunnustettiin että otsikko on ylittänyt tarkoituksen. Eli toisin sanottuna se on yliammuttu. Otsikon tarkoitus ei ollut tahallinen. Sen voi nähdä toimituksellisena virheenä. Lehti kertoi että olemme pahoillamme tapahtuneesta. Tämä iso virhe kuitenkin ihmetyttää monia turkkilaisia.

Lähde: aksam.com.tr

Turkin Uutiset

Mummon vastaukset nosti kyyneleet ihmisten silmiin

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.