Onko sinulla oma asunto vuokralla tai kiinteistö Turkissa?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuşadası, Turkki. Kuva: Ali Ergene

Onko sinulla oma asunto vuokralla tai kiinteistö Turkissa?

Asunnon ja kiinteistön omistajat joutuvat tekemään ilmoituksen viime vuoden (2016) vuokratuloista verottajalle Turkissa maaliskuun 27. päivään 2017 mennessä.

MAINOS!

Ketkä ovat velvollisia tekemään veroilmoituksen vuokratuloista?

Jos sinulla on vuokrattuna asunto tai asuntoja Turkissa ja niiden vuokratulot on 3800 Turkin Liiraa tai yli vuodessa, niin sinulla on ilmoitusvelvollisuus verottajalle. Verot maksetaan 3800 liiran ylimenevästä summasta.

Jos sinulla on vuokralla liiketila tai useampia liiketiloja niin silloin summa on 30000 tai yli, niin joudut tekemään ilmoituksen verottajalle vuokratuloista. Verot maksetaan 30000 liiran ylimenevästä summasta.

Kannattaako jättää ilmoittamatta?
Ei kannata jättää ilmoittamatta verottajalle vuokratuloja. Verottaja selvittää ilmoittamattomia vuokratuloja ristiin ajamalla tietokantoja. Silloin joudut maksamaan isoja sakkoja.

Veroilmoitus tehdään 1-27.3. 2017 välisenä päivinä.

Miten tehdään veroilmoitus vuokratuloista?
Veroilmoituksen voit tehdä verotoimistossa käymällä.
Toinen ja kätevin tapa on verkkoilmoitus osoitteesta www.gib.gov.tr

Jos sinun nimesi on rekisteröity ennestään verotoimiston kirjoihin ja sinun asunnon vuokratulot jää 3800 tl alle tai liiketilojen tulot alle 30000 liiraan niin silti joudut tekemään veroilmoituksen, vaikka veroa ei silloin joudu maksamaan.

Asiasta löytyy ohjeet:  Turkissa oman asunnon vuokraamiseen liittyvät ohjeet. Vain jäsenille. Sivusto vaatii yhdistyksen jäsenyyttä ja rekisterötymistä. http://egefinder.com/verotus/ Egean Suomalaiset Yhdistys

Turkin Uutiset

Lähde: ntv.com.tr

Kuşadası – Turkki. Kuva: Ali Ergene

Suomalainen henkilöauto saa olla Turkissa 24 kk

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.