Euroopan komission puheenjohtaja kiitti Turkin presidenttiä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Ursula Leyen
EU:n komission puheenjohtaja Ursula Leyen

Euroopan komission puheenjohtaja kiitti Turkin presidenttiä

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Leyen kiitti Turkin presidenttiä osallistumisesta kansainväliseen Coronavirus Global Response -konferenssiin. EU: n komission puheenjohtaja kiittää Erdogania COVID-19: n solidaarisuudesta. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan oli yksi maailman johtajista, jotka osallistuivat Coronavirus Global Response -konferenssiin.

Euroopan komission puheenjohtaja kiitti Turkin presidenttiä osallistumisesta kansainväliseen Coronavirus Global Response -konferenssiin ja avustuksesta siihen. Ursula von der Leyen kiitti Twitter-viestissä kaikkien maiden johtajia osallistumisesta Euroopan komission järjestämään kansainväliseen Coronavirus Global Response -konferenssiin, jonka tavoitteena on kerätä 7,5 miljardia euroa (8 miljardia dollaria) diagnostiikkaan, hoitoon ja rokotteisiin.

Jakamalla Erdoğanin twiitti von der Leyen sanoi: “Kiitos tuesta!” Erdoğan oli ilmaissut, että rokotteiden saatavuus on tärkeää kaikille konferenssin videoviestissä. “On erittäin tärkeää taata tuotettavan rokotteen maailmanlaajuinen saatavuus ja noudattaa periaatetta” ketään ei pidä jättää ilman “. Harkitsemme kaikkia näitä kysymyksiä määritettäessämme taloudellista tukea rokotteiden kehittämispyrkimyksiin. Summa ilmoitetaan arviointien jälkeen 23. toukokuuta mennessä “, hän sanoi.

EU tarjosi kansainvälisenä järjestönä miljardia euroa (1,09 miljardia dollaria) aiheeseen, ja myös sen jäsenvaltiot osallistuivat asiaan. Kaksi suurinta eurooppalaista avunantajaa olivat Ranska ja Saksa, jotka sitovat vastaavasti 500 miljoonaa euroa (546 miljoonaa dollaria) ja 525 miljoonaa euroa (547 miljoonaa dollaria).

Kiina tarjosi myös 50 miljoonaa dollaria, Japani 830 miljoonaa dollaria ja Kanada 600 miljoonaa dollaria. G-20-videokokouksessa, joka pidettiin 26. maaliskuuta, johtajat sitoutuivat rahoittamaan rokotteen nopeaa kehittämistä.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkin presidentti ja EU komission puheenjohtaja keskustelevat

Turkin presidentti ja EU komission puheenjohtaja keskustelevat

Koronavirus on myös tuhonnut EU:n arvoja