Anadolu Agency 100 vuotta, onnittelut menestyksestä!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

AA- Uutistoimisto
AA- Uutistoimisto

Anadolu Agency 100 vuotta, onnittelut menestyksestä!

Täsmälleen sata vuotta sitten kahden turkkilaisen älymystön Yunus Nadin (Abalıoğlu) ja Halide Edipin (Adivar) välisestä keskustelusta rautatieasemalla syntyi idea perustaa Turkin maailmanlaajuinen uutistoimisto Anadolu Ajansı/Anadolu Agency.

MAINOS!

Mustafa Kemal Ataturkin järjestelyillä ja aloitteella, virasto aloitti toimintansa 6. huhtikuuta 1920, jotta se ilmoittaisi Anatolian äänen maailmalle. Siitä lähtien se on menestyksekkäästi ja häiriöttömästi jatkanut matkaa ammatillisella journalismilla, jolla on korkea etiikka ja objektiivisuus.

Ennen Anadolu-viraston syntymistä Turkki-Havas Reuter -virasto oli aloittanut toimintansa ottomaanien hallinnassa. Imperiumin tappion jälkeen ensimmäisessä maailmansodassa ja liittolaisten joukkojen miehittäessä Istanbulin ja Mudros-sopimuksen väliaikaisen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Damat Ferid Pasha oli suostunut perustamaan Turkki-Havas Reuter -viraston, joka myönsi ulkomaisille toimittajille myönnytyksiä.

Tarinat, joita he levittivät, olivat vastoin Turkin etuja. Mustafa Kemal oli häiriintynyt, koska heidän tarinansa perustuivat mielikuvituksellisille valheille. Huomatuaan tiedotusvälineiden tärkeän merkityksen Mustafa Kemal oli alkanut miettiä mahdollisuutta perustaa uutistoimisto, joka välittäisi itsenäisyyden sodan äänen maassa ja ympäri maailmaa.

Hyvää 100v. juhlavuotta!

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?