Erdoğan arvosteli länsimaita, varsinkin Kreikkaa

By Ali ergene

Presidentti Erdoğan sanoi: “Kaksoisstandardien soveltaminen asioissa, jotka vaikuttavat suoraan ihmiseen, ihmisen poikaan ja kansojen tulevaisuuteen, vahingoittaa ihmisoikeuksien taistelua. Kansainväliset järjestöt ja joitakin länsimaisia valtioita kantavat kuitenkin vastuun siitä, että sanat ja teot ovat ristiriidassa toistensa kanssa, kun alistetut ja perusoikeuksien ja vapauksien julmasti riistetyt kärsivät. Lähes 12 vuotta kestänyt Syyrian kriisi on surullisin esimerkki tästä. Valitettavasti ihmiskunta ei ole onnistunut hyvin tässä koetuksessa Syyrian alistettujen kärsimyksestä. Syyrialaisten huudot nousevat taivaisiin, mutta kukaan ei välitä niistä paitsi muutama maa ja järjestö, jotka ovat Turkkia. Aylan-vauvan draama ja pommien alla menehtyneiden lasten tuska eivät herättäneet tunteita. Länsimaiset valtiot ja organisaatiot ovat reagoineet Syyrian ihmiskohtaukseen vasta, kun pakolaiset ovat saapuneet ovien eteen. Tämä reaktio on ilmaistu haluna piilottaa pakolaiset teräsverkkojen taakse ongelman alkuperän sijaan sen ratkaisemiseksi. Seuraamme huolestuneina, kuinka ne, jotka kätkevät näkyvistä alistetut ulkopuolellaan, näyttävät fasismin primitiivisimmät refleksit, kun kyse on heidän oman turvallisuutensa ja hyvinvoinninsa suojaamisesta”.

MAINOS!

Presidentti Erdoğan sanoi: “Lähiympäristömme näyttää, että luonnottomat näkemykset muslimeja kohtaan johtavat vihan ja vihaa lietsovien aaltojen haitallisiin vaikutuksiin. Länsinaapurimme Kreikan suhtautuminen pakolaisiin on nyt saavuttanut julmuuden asteet. Jokaisena päivänä lisätään uusi julmuus, kuten pakolaisveneiden upottaminen meren keskellä ja pakolaisten kiduttaminen ja kyselyjen kautta palauttaminen takaisin”.

Erdoğan sanoi: “Länsimaat eivät myöskään osoita merkittävää reaktiota Kreikan ylpeyteen ja julmuuteen. Emme ole löytäneet yhtään ponnistelua, joka olisi estänyt tätä julmuutta tai suojannut alistettujen, jotka sisältävät lapsia ja naisia, oikeuksia. Meidän kaikkien syvästi satuttaa jatkuva tietämättömyys siitä, kun rajavyöhykkeen ja natsijoukkokaupungin muistuttavat pakolaisasumukset heijastavat kuvia. Näemme samanlaisen suhtautumisen myös terrorismin vastaisessa taistelussa. Kun kyse on Syyrialaisista, Irakinlaiisista ja Afrikkalaisista pakolaisista, jotka ovat porttina seinänä, laitokset ovat niin ystävällisiä kuin mahdollista PKK:n ja FETÖ:n terroristeille. 15. heinäkuuta 250 kansalaistamme surmannut kapinalliset voivat nyt vapaasti kävellä useissa Euroopan maissa. Jaamme tietoja, että joukkojen jakoinen terrorijärjestö rahoittaa hyökkäyksiä Syyriaan, Irakiin ja Turkkiin vuosittain miljoonilla euroilla, jotka kerätään näissä maissa. Tiedämme myös, että on olemassa valtioita, jotka sisällyttävät terrorismijärjestön suoraan budjettiinsa. Terroristit suojellaan ja suojataan ja ihmiset, jotka ovat osallisina kapina-rikokseen, pakenevat oikeudesta piiloutumalla määrittelemättömän poliittisen pakolaisen käsitteen taakse. Kaikki pyyntömme, joihin liittyy useita kapinallisia pakolaisia, joiden nimet, syytteet ja rikokset ovat julkisia, ovat jääneet huomiotta länsimaissa ilman minkäänlaisia ​​oikeudellisia toimia”.

Lähde: Hürriyet

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.