Turkin ennätykselliset 4 miljardin dollarin vientitulokset

Viime vuosina Turkki on edistynyt merkittävästi paikallisessa ja kansallisessa puolustusvalmisteessa, ja tämä ei ole hidastunut myöskään vuonna 2022. Sektori, joka on saavuttanut menestystä laajassa skaalassa alkaen ohjuksista Kızılelma- Milli Muharip Uçak-hävittäjiin ja Tayfun-ohjuksiin miehittämöttimiin merikulkuneuvon, ylitti 4 miljardin dollarin rajan vientissä ja rikkoi uuden ennätyksen.

MAINOS!

Turkkilainen puolustusvalmiste teki merkittäviä edistysaskeleita vuonna 2022 useassa projektissa, ja uusia tuotteita ja järjestelmiä tarjottiin turvallisuusvoimien käyttöön. Turkkilainen puolustusvalmiste, joka on saavuttanut mainetta maailmalla, teki vuonna 2022 erittäin tuottavia saavutuksia. Sektori toteutti arvokkaita projekteja laajalti alueella, alkaen maanpinnan järjestelmistä ilma- ja avaruustöistä merialustoihin ja muihin kriittisiin tukijärjestelmiin, ja ylitti vuoden lopulla 4 miljardin dollarin vientitavoitteen uudella ennätyksellä.

SSB:n (Puolustusteollisuus) puheenjohtaja İsmail Demir kertoi AA:lle tehdyssä lausunnossa, että vuosi 2022 oli tärkeä vuosi sektorille ja että he saavuttivat suurelta osin tavoitteitaan. Demir teki seuraavia arvioita:

“Tarjoamme turvallisuusvoimillemme kotimaisilla ja kansallisilla resursseilla suunnittelemamme, kehittämämme ja tuottamamme SİHA-lentokoneemme, merialustemme, maanpinnan ajoneuvomme, ohjukset, ihmiskäyttöiset maan ja merikulkuneuvomme sekä elektronisen sodankäynnin järjestelmämme, lisäten niiden voimaa kentällä. Puolustus- ja ilmailuvienninmme ylitti 4 miljardin dollarin rajan saavuttaen historian korkeimman tason.

Vuonna 2023 jatkamme millaisten teknologisten hyökkäysten toteuttamista täysin itsenäisessä puolustusvalmisteessa tavoitteessamme puheenjohtajamme, presidentti Recep Tayyip Erdoganin johdolla. Uskon sydämestäni, että vievät puolustusvalmisteemme eteenpäin yhdessä käyttäjämme, turvallisuusvoimamme, yrityksemme ja ekosysteemimme muiden osapuolten kanssa, kun puolustusvalmiste on yksi Türkiye Yüzyılın’n (Turkin vuosisata) vetureista.”

KIZILELMA miehittämätön hävittäjä

KIZILELMA ILMASSA MMU MASSATUOTANNOSSA

Yksi vuoden varmasti eniten huomiota herättäneistä hetkistä oli Baykarin valmistama Kızılelma-miehittämätön hävittäjälentokoneen lentäminen. Kızılelma, joka lennätettiin pisteestä testien jälkeen muutaman päivän kuluttua, tekee tärkeitä työtä vuoden 2023 aikana.

TUSAŞ:n allekirjoittama Milli Muharip Uçak (MMU) tarjosi myös mielenkiintoisen yllätyksen. Lentokone nähtiin viimeistelylinjalla. Toinen hyvä uutinen MMU:lle oli ensilentonsa päivämäärän päivittäminen. Aiemmin 2025 odotettu ensilento siirrettiin 29. lokakuuta 2024.

Turkin suurin komposiittituotantorakennus

Vuonna 2022 Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi, Turkin suurin komposiittituotantorakennus, ja Uzay Sistemleri Mühendislik Merkezi aloittivat palvelunsa.

Bayraktar TB2

SİHA-TOIMITUKSET JATKUIVAT TÄYSILLÄ VOIMALLA

Yksi ensimmäisistä alustoista, joka tulee mieleen Turkkilaisesta puolustusvalmisteesta, ovat miehittämättömät lentokoneet … Turkki, joka on arvostettu asema maailmanlaajuisesti tällä alalla, vahvisti asemaansa vuonna 2022 SİHA-toimituksilla.

Turkkilaisia lentokoneita

Akıncı, Aksungur, ANKA, Bayraktar TB-2 ja Kargu-alustat toimitettiin peräkkäin vastuussa oleville voimille.

AKINCI

Vuosi 2022 oli merkittävä myös SİHA-lentokoneiden ei vain tuotannon ja toimitusten, vaan myös niiden ampumien monipuolisten aseiden suhteen. Akıncı TİHA-lentokoneiden ammuksiin lisättiin TEBER-82, KGK-SİHA-82, LGK-82 ohjauskomplektit, TOLUN pienoiskranaatti ja TRG-230-İHA.

BOYGA

BOYGA JA TOGAN ENSIMMÄISTÄ KERTAA INVENTOORISSA

Turkki, joka on noussut johtavan maan asemaan ihmiskäyttöisten lentokoneiden alalla, antoi hyvän suorituksen myös ihmiskäyttöisten lentokoneiden suhteen, jotka voivat palvella erilaisia tarkoituksia tänä vuonna.

TOGAN

Aseita ampunut İHA BOYGA pääsi ensimmäistä kertaa inventooriin. Myös ensimmäiset toimitukset kehitetystä pyöriväsiipisestä kansallisesta valvonnallisesta ihmiskäyttöisestä lentokoneesta TOGAN, joka on tarkoitettu tutkimukseen, valvontaan ja tiedusteluun, toteutettiin.

KERKES

KOTIMAINEN JA KANSALLINEN İHA PYYSTYY TEKEMÄÄN TEHTÄVÄÄ GPS:TTÖMILLÄ ALUEILLA, KERKES-PROJEKTI ONNISTUNEESTI VALMISTAUTUI JA TOIMITETTIIN VASTUUVOIMILLE.

ILMAILUSALAN ASKELTEN EIVÄT RAJOITU NÄIHIN … Jatkettiin F-16-hävittäjien elinkaaren pidentämistä rakenteellisilla parannuksilla. Viimeisen A400M-kuljetuslentokoneen toimituksella 10 lentokoneen A400M-laivue saatiin valmiiksi.

F16

Tässä vaiheessa ilmailualalla merkittävät kaksi vientiuutista tulivat myös vuonna 2022 … ATAK-helikopteri ja AKINCI TİHA vietiin ulkomaille ensimmäistä kertaa.

ATAK

“TURKIN SININEN ISÄNMAA” TURVALLISEMPI

Puolustusteollisuuden johtajan hallinnassa jatkuvat monien hankkeiden tärkeimmät vaikutukset näkyivät epäilemättä merillä … puolustusteollisuuden ala, joka työskentelee voimakkaamman ja itsenäisemmän Turkkia varten, sai vuoden 2022 päätökseen mennessä onnistuneesti päätökseen.

Tähän liittyen Turkki sai ensimmäisen tiedustelualuksensa TCG UFUK käyttöönsä. Uusien sukellusvenetyyppien Hızır Reis’in nosto ja Selman Reis’in ensimmäinen runkotilaisuus järjestettiin.

Puolustusteollisuuden johtaja Prof. Dr. İsmail Demir erityisesti painotti, että vuosi 2022 oli ihmiskäyttöisten merikoneiden alustoille melkeinpä käännekohta.

Türkki on tehnyt merkittäviä edistysaskeleita saadakseen merikäyttöisiä kansattomia ajoneuvoja, kuten ULAQ, SALVO, SANCAR, MİR, ALBATROS ja MARLİN Türkin laivaston käyttöön. Lisäksi Sürü İDA -työt on myös kiihdytetty.

Samalla Türkin rannikon turvallisuutta on lisätty uusien valvontabottien toimituksilla.

TURKKI VIE TANKKEJA ULKOMAILLE ENSIMMÄISTÄ KERTAA

Türki on tehnyt ensimmäisen tankkivientinsä toimittamalla Kaplan MT -keskisuuria tankkeja Indonesiaan.

Pars 6×6 -suojatut maavoimien ajoneuvot on toimitettu ensimmäisen kerran.

Ensimmäinen modernisoitu ja kansattomalla asepylväällä varustettu panssarintorjunta-aseistettu ajoneuvo (ZMA) on tarjottu turvallisuusvoimien käyttöön.

Leopard 2A4 -panssarivaunujen modernisointi on jatkettu.

Uusien sukupolven rikostutkinta-autojen (Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı Kıraç) toimitukset Emniyet Genel Müdürlüğülle jatkuvat.

TAYFUN

TAYFUN-OHJUS ESITELTY

Ilmavoimien uuden kyvyn lisäämiseen vaikutti HİSAR O+ -järjestelmän ensimmäinen testi-ohjus, jossa on radiotaajuussähköinen etsintäpää.

HİSAR-O+ -ohjukset, K+ -ohjukset, panssarintorjunta-ohjukset, ohjauskitti ja ammukset on toimitettu edelleen.

Kannettava ilmavoimien ohjusjärjestelmä Sungur tarjottiin myös olkapäälaukaistavana versiona Turkkilainen Asevoimien käyttöön.

Turkin tähän asti pisin kantama omaava ohjus Tayfun teki ensimmäisen ampumansa. Tayfun “lyhyen kantaman ballistinen ohjus” tulee lisäämään Turkin turvallisuutta.

Kaideye Monteli Cirit (KMC) -asejärjestelmän ensimmäinen toimitus tehtiin.

Pieni/mikro UAV:ien tuhoamiseen kehitetty Şahin 40 millimetrin Fyysinen Tuhoamisjärjestelmä otettiin ensimmäistä kertaa varastoon.

SOM- ja Atmaca-ohjuksiin käytettävä KTJ3200 Turbojet -moottori toimitettiin ja sarjatuotanto aloitettiin.

Turkkilaisia varusteita

TURVALLISUUSVOIMILLE UUSIA VARUSTEITA

Ilmailutrafiikin radarsysteemi toimitettiin ensimmäistä kertaa Turkkilainen Asevoimille.

Paikallisesti ja kansallisesti kehitetyt ja valmistetut CATS-kamerat on integroitu UAV:ihin jatkossa.

Jandarmalle määrätty Älykkään Valvontapiste ja Jandarma Älykäs Patruunaus-sovellus on asennettu.

Alustoille tarjottiin 7,62 millimetrin konekivääri, 5,56 jalkaväen kivääri, Mete-pistooli, TG40-BA, Kannettava Ammusjärjestelmä, Käsipomminkotelo, Passiivinen Ulkorakenne ja muita varusteita ja laitteita, jotka tarjoavat etua maastossa ja ovat teknologisesti kehittyneitä turvallisuusvoimille.

PMT 12,7 millimetrin konekivääri

Paikallisesti ja kansallisesti valmistettu PMT 12,7 millimetrin konekivääri siirtyi sarjatuotantoon ensimmäistä kertaa.

Ensimmäinen röntgenkuvain ja konttisäteilysysteemi MİLTAR (Kansallinen Säteilysysteemi) asennettiin Ticaret Bakanlığın (Kauppa- ja teollisuusministeriön) Alsancakin sataman tehdasalueelle Izmirissä.

Ankara Space and Aviation Specialized Organized Industrial Zone:ssa valmistui 23 uutta tehdasta, ja ne otettiin käyttöön.

Lähde: STAR

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.