Käyttäydy vastuullisesti suojaa itseäsi ja muita

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Käyttäydy vastuullisesti suojaa itseäsi ja muita

Italiassa työskentelevä turkkilainen lääkäri on neuvonut turkkilaisia toimimaan vastuuntuntoisesti ja noudattamaan terveysministeriön antamia ohjeita taistelussa koronavirusta vastaan.
“Jos toimimme varovaisesti ja vastuullisesti, voimme suojata sekä itseämme että ympärillämme olevia”, tohtori Oguz Oksuz, joka on asunut Euroopan maassa 10 vuotta, kertoi Anadolu Agencylle.
Hän pyysi kansalaisia olemaan koskematta käsin kasvoja, syömään hyvin, juomaan runsaasti nesteitä ja nukkumaan hyvin.

MAINOS!

Oksuz painotti noudattamaan hallituksen sosiaalisia etätoimenpiteitä, muuten tilanne voi pahentua samaan tapaan, jolla se tapahtui Italiassa. “Alun perin italialaiset jatkoivat menemistä ulos sään ollessa hyvä, varoituksista huolimatta”, hän sanoi, neuvoen ihmisiä pysymään kotona, koska virusoireet eivät aina näy.

“Saatat olla saanut tartunnan, mutta et vielä osoita oireita”, hän sanoi. “Joten sinun pitäisi mennä ulos niin vähän kuin mahdollista välttääksesi levittämistä ympärilläsi oleville. On hyödyllistä etääntyä (pitää turvaväliä) ja käyttää naamaria, kun olet ulkona.”

Oksuz arvosteli Italian viranomaisten “hidasta reaktiointia” sanomalla, että virus levisi niin nopeasti, että toimenpiteet olivat aina askeleen jäljessä. “Ajateltiin, että epidemia voitaisiin rajoittaa … Kun tarkastellaan sitä tänään, voin sanoa, että vaikka 50 km: n päässä oli karanteenivyöhyke, oli valtava virhe olla tekemättä muita varotoimenpiteitä”, hän sanoi.

“Jos ankaria ehkäiseviä toimenpiteitä olisi toteutettu 7-10 päivää aikaisemmin, katastrofi ei olisi saavuttanut tätä laajuutta.” Lääkäri lisäsi: ” tämän yhden asian jälkeen tilanne oli hallinnassa. Mutta viime kädessä Italialaiset joutuivat epidemian uhreiksi. Ainakin se on varoitusmerkki muille maille … ne voivat oppia täältä paljon.”

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?