Puhelinten SIM kortit poistuu käytöstä Turkissa

sosiaali media

Puhelinten SIM kortit poistuu käytöstä Turkissa

Monet uudet puhelimet tukevat eSIM kortteja nykyään. Turkki ottaa käyttöön elektronisia sim kortteja käyttöön ensi vuonna. Voitte käyttää edelleen sim korttia käyttäviä puhelimia edelleen. Siirto tapahtuu ajan kanssa. Ei kannata olla huolissaan. eSIM-kortit ovat jo käytössä Suomessa. Jos olette hankkimassa uuden numeron Turkissa niin te saatte perinteiseen sim kortin tilalle myös viivakoodin. Tämän viivakoodin avulla aktivoitte eSIM korttia.

MAINOS!

Voitte myös siirtyä käyttämään eSIM korttia vanhalla liittymällä. Tarvitsette operaattorilta eSIM kortin eli viivakoodin. Ottakaa yhteyttä operaattorillesi niin saatte viivakoodin heiltä. Jos teillä on Suomen sim kortti ja puhelimella on vain yksi sim kortti paikka silloin voitte käyttää molempia liittymiä ottamatta sim kortin pois puhelimesta. Voitte ainoastaan käyttää samaan aikaan yksi liittymä. Voitte vaihtaa koska haluatte mitä liittymä haluatte käyttää. Esim. teillä on työnumero ja oma numero. Otatte käyttöön työnumeron työpäivinä.

Elektroninen SIM on laitteisiin sisäänrakennettu, sähköinen SIM-kortti eli pieni mikrosiru. Laitteeseen ei siis tarvitse enää asentaa perinteistä muovista SIM-korttia.

eSIM-valmius löytyy valmiiksi asennettuna sitä tukevista laitteista, joita ovat tällä hetkellä muutamat uudet iPhone-mallit sekä esimerkiksi Samsung Galaxy Watch -älykello. Uusia laitteita tulee koko ajan lisää, laite kerrallaan.

Elektronisen SIM:n käyttöönotto on helppoa: voit tilata liittymän täysin sähköisesti ilman, että SIM-korttia täytyy odotella postitse tai käydä hakemassa se jostain. Aktivoiminen on helppoa ja onnistuu muutamalla klikkauksella omalta kotisohvalta.

Miten otetaan käyttöön eSIM korttia kun teillä on viivakoodi?

Android puhelimelle:

 1. Siirry puhelimen asetusvalikkoon.
 2. Napsauta yhteydet.
 3. Valitse sim-kortin hallinta.
 4. Napsauta Lisää mobiili suunnitelma.
 5. Napsauta Lunasta operaattorin QR-koodi.
 6. Skanna QR-koodi.
 7. Syötä pin koodi.

IOS puhelimelle:

 1. Siirry puhelimen asetusvalikkoon.
 2. Napsauta Cellular.
 3. Napsauta Lisää cellular suunnitelma.
 4. Skanna QR-koodi.
 5. Syötä pin koodi.

Suomessa on otettu käyttöön eSIM kortit.

Ali Ergene

Turkki avaa ovensa 31 maan terveysturisteille 20.5.2020

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.