Turkki avaa ovensa 31 maan terveysturisteille 20.5.2020

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Nuori nainen
Kuva: pexels.com

Turkki avaa ovensa 31 maan terveysturisteille 20.5.2020

Turkki alkaa ottaa vastaan ulkomaisia potilaita 31 maasta osana ponnistelujaan talouden uudelleen avaamiseksi ja koronavirusrajoitusten keventämiseksi, terveysministeriö sanoi lauantaina. Ministeriö ilmoitti asettaneensa tietyt turvallisuusolosuhteet ja eristämissäännöt ulkomaisille potilaille, jotka saapuvat maahan, tullakseen sairaalaan ja saamaan hoitoa.

MAINOS!

Ministeriön lausunnossa todettiin, että toimenpiteitä sovelletaan sekä potilaisiin että heidän hoitajiinsa. Ehtojen mukaan maahan pääsee korkeintaan kaksi hoitajaa potilasta kohden. Potilaat ja hoitajat käyvät läpi COVID-19-PCR-testin tai otetaan näytteet PCR-testiä varten maksua vastaan, kun he saapuvat Turkkiin lentokentälle tai rajaportille.

Jos heidän Jos kotimaassaan on saatavana COVID-19-testejä, potilaiden on suoritettava testi 48 tunnin sisällä ennen matkaa ja tuotava mukanaan negatiivinen COVID-19-PCR-testitulospaperi.
Vain COVID-19-negatiiviset henkilöt hyväksytään maahan.

Turkkiin saapumisen jälkeen potilaat ja heidän hoitajansa viedään suoraan sairaalaan, jossa heillä on tapaaminen, eikä heitä sijoiteta muualle. Sairaalan yksi kerros tai käytävä osoitetaan vain ulkomailta tuleville potilaille.

31 maahan kuuluvat Irak, Libya, Azerbaidžan, Georgia, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakstan, Kreikka, Ukraina, Venäjä, Djibouti, Algeria, Kosovo, Makedonia, Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Romania, Serbia, Bulgaria, Moldova, Somalia, Kuwait, Qatar, Bahrain, Oman, Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta, Alankomaat, Pakistan, Kirgisia ja Pohjois-Kyproksen Turkkilainen tasavalta.

Ortopedian ja traumatologian, yleisen kirurgian, lasten kirurgian, urologian, silmäsairauksien, kardiologian, sydän- ja verisuonikirurgian, kirurgisen onkologian, gynekologisen onkologian leikkauksen, lääketieteellisen onkologian, säteilyonkologian, aivo- ja hermoleikkauksen, hematologian, tehohoidon, tuettujen lisääntymishoitojen sovellukset, elinsiirrot ja luuydinsiirrot, potilaat hyväksytään maahan.

Potilaat rekisteröidään International Health Services Inc. -yhtiön (USHAS) potilaskarttaan ja ennakkoluvan jälkeen heidän lupakirjeensä lähetetään asiaan liittyville laitoksille. Ennakkolupaan tarvittavat asiakirjat ilmoittaa USHAS.

Viime vuosina Turkista on tullut yksi lääketurismin suosituimmista kohteista, ja se houkutteli virallisen tiedon mukaan lähes miljoona ulkomaista kävijää hoitotarkoituksiin vuonna 2018. Terveysmatkailu käsittää monenlaisia hoitoja, lääketieteen matkailu, kuten hoidon ja kirurgian sairaaloissa, Terveyskylpylä matkailu, muun muassa hoidot, kuntoutus ja lepo ja vammaisten ja vanhusten turismi, pitkäaikainen oleskelu sisältäen sosiaalisia ja kuntouttavia aktiviteetteja hoitokeskuksissa ja geriatrisissa hoitokeskuksissa.

Vaikka Turkki on kehittänyt sijoitussalkunsa näiden luokkien puitteissa, onkologian, ortopedian ja estetiikan kaltaisilla aloilla hoitoa hakevien turistien kiinnostus on viime vuosina heijastunut virallisissa luvuissa.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkki asettaa standardit pestäville kasvonaamioille