Turkki asettaa standardit pestäville kasvonaamioille

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

kasvonaamio
Kuva: pexels.com

Turkki asettaa standardit pestäville kasvonaamioille

Turkki on asettanut standardit pestävien kangasmaskien valmistukselle, mikä on tärkeä askel koronaviruksen normalisointiprosessin keskellä. Turkin standardointilaitos (TSE), joka julkaisi uudet säännöt verkkosivustollaan myöhään maanantaina.

MAINOS!

Naamarit, jotka ovat välttämättömiä viruksen leviämisen vähentämisessä minimoimalla hengitysteiden pisaroiden erittyminen tartunnan saaneilta yksilöiltä, luokitellaan kolmeen luokkaan: pienet, keskisuuret ja suuret.

Naamiokangas kehitetään synteettisistä tai luonnonkuiduista, ja sitä voidaan valmistaa kutomalla, neulomalla, neuleilla tai kuitukankaalla. “Otamme uusia toimia pestäviä maskeja koskevien standardien määrittämiseksi yhteistyössä teollisuus- ja teknologiaministeriön, kaupan, TSE: n, TUBITAKin ja valmistajien kanssa”, presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi.

Näille uudelleenkäytettäville naamioille määritetään hinta ja myynti sallitaan, hän sanoi ja lisäsi, että tuotteilla on valtava vientimahdollisuus. Viime viikolla hallitus asetti hintarajaksi enintään yhden turkin liiran (0,14 dollaria) kertakäyttöisistä kasvonaamioista, joita jo myydään kaupoissa ja apteekeissa.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkki avaa ovensa 31 maan terveysturisteille 20.5.2020