Rahtia kuljettava juna lähti Istanbulista Turkista Kiinan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

vienti
Kazlıçeşmen asema, Istanbul

Rahtia kuljettava juna lähti Istanbulista Turkista Kiinan

Turkista ensimmäistä kertaa lähetetään Kiinaan juna rahtia. Kiina yrittää herättää henkiin vanhan silkkitien. Monet valtiot vastustavat sitä että talous ja talous maailma siirtyisi Aasiaan päin.

MAINOS!

Turkin liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu on ollut itse paikan päällä Kazlıçeşmen asemalla Istanbulissa. Tavarajuna on lähtenyt Istanbulista Kiinan Xi’an kaupunkiin. Juna kulkee Istanbulin Bosporinsalmen tunnelin kautta. Tunneli on myös vasta rakennettu meren alle.

Tavarajunan reitti kulkee Istanbulin ja koko Turkin läpi, sitten Georgia-Azerbaidžan-Kaspianmeri-Kazakhstan ja Kiina. Koko matkan pituus on 8 693 km. Tavarajuna kuljettaa kodinkoneita tällä kertaa Turkista Kiinaan. Juna pääsee Kiinaan 12 päivässä ja vie 42 konttia.

Turkki yrittää monipuolistaa vientimaita. Turkin suurin liikekumppani on EU maat mutta valitettavasti Suomi on häntäpäässä. 10 tavarajunaa on liikennöinyt onnistuneesti Euroopasta Kiinaan viime vuonna. Kaikki junat kulkivat Turkin kautta silloin. Turkki on paljon investoinut rautateihin viime vuosina. Turkki myös valmistaa junia ja vetureita itse.

Näyttää siltä että maailman talous siirtyy koko ajan Aasian maihiin. EU maiden väestö vanhenee ja tuottavuus laskee näissä maissa.

Lähde: aa.com.tr

Ali Ergene

Sarihacilar – kylä silkkitien varrella

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.