Turkin presidentti puhui kansalle

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Recep Tayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan.

Turkin presidentti puhui kansalle

Turkin hallitus kokoontui käsittälemään koronavirus tilannetta. Kokouksen kesto oli ennätyspitkä, 5 tuntia. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan puhui kansalle kokouksen päättyessä. Hän kertoi kansalle että kokouksessa käsiteltiin terveys- ja elintarvike turvallisuutta. Turkin terveys infraktuuri on hyvässä kunnossa.

MAINOS!

Sairaanhoito paikkoja on riittävästi, sairaanhoitotarvikkeita ja sairaanhoitolaitteita riittää ja niitä valmistetaan koko ajan lisää kotimaassa, lääkkeitä on riittävästi. Istanbulissa on lähiaikoina avattu 1150 paikkainen sairaala. 600 paikkainen sairaala otettiin käyttöön tänään 30.3.2020. Toukokuussa valmistuu 2250 paikkainen sairaala ja syyskuussa 1000 paikkainen sairaala. Hengityslaitteiden massatuotanto työt jatkuu. Tavoitteena on kehittää rokote vuoden loppuun mennessä.

Elintarvikkeita riittää ja varastot ovat täynnä Turkissa. Turkin elintarvike teollisuus tuottaa riittävästi ruokaa. Olkaa rauhassa, ei tarvitse panikoida.

Hän sanoi että meillä ei ole turvallisuus ongelmaa. Hän kiitti kaikkia kansalaisia ja kehoitti edelleen noudattamaan annettuja sääntöjä. Päivässä tehty testimäärä on ylittänyt 10.000. Turkissa on 41 karanteeni alueita.

Turkki auttaa Italiaa ja Espanjaa!

Turkkilaisten perustama sivilisaatio perustuu toisten auttamiseen. Lähetimme Italialle yhden laivallisen avustustarvikkeita. Lähetämme myös Espanjaan yhden lentokoneellisen. Turkki on auttanut tähän asti 25 maata. 71 maa on pyytänyt apua Turkilta. Opiskelijoiden asuntoloista ei peritä 3 kuukauteen vuokraa. Työntekijöiden turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomioita. Ulkomailta on evakoitu 21.500 turkkilaista jotka on saavuttuaan Turkkiin olleet karanteenissa 14 päivää.

Hallitus tukee yrittäjyyttä ja teollisuutta sekä ulkomaan vientiä erilaisilla tukipaketeilla. Esim. 50 miljardia ulkomaan vientiin.

Turkin presidentti aloitti avustuskampanjaan “Biz bize yeteriz Türkiyem”. Avustukset kohdistetaan vähävaraisille kansalaisille. Hän teki ensimmäisen lahjoituksen joka on hänen 7 kuukauden palkka. Hän kutsui kaikkia osallistumaan kampanjaan. Turkin jotkut liikemiehet ovat lahjoittaneet 11 miljoona dollaria. Amerikkalainen laulaja Della Miles on myös osallistunut kampanjaan. Hän kehoitti kansalaisia auttamaan ennen Ramazania (Ramazan alkaa 24.4.2020. Ramazanissa autetaan aina vähävaraisia). Kampanjaan voi osallistua puhelinviestin lähettämällä tai maksamalla pankkitileille.Kirjoita viestiin KORONA ja lähetä numeroon 8119. Viestin hinta on 10 ₺ Turkin liiraa.

Kampanjan tilinumerot:

Ali & Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.