Turkki pyrkii päivittäisessä suolankulutuksessa alle 5 grammaa
Suolatietoisuuden viikkoa pidetään 9. – 15. maaliskuuta 2020 maailmanlaajuisesti
Turkin tavoitteena on vähentää päivittäinen suolankulutus asukasta kohden 5 grammaan maan terveysministeriön mukaan. Ministeriö aikoo saavuttaa tämän tekemällä tarvittavat järjestelyt koulujen ruokaloissa yhteistyössä asiaankuuluvien ministeriöiden ja elintarvikealan edustajien kanssa.
Maailma merkitsee suolatietoisuuden viikkoa 9.-15. Maaliskuuta auttaakseen lisäämään tietoisuutta liiallisen suolan haitallisista vaikutuksista terveydellemme. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan aikuisten tulisi kuluttaa vähemmän kuin 5 g suolaa päivässä.
Turkin terveysministeriön ruokavalio-oppaassa sanotaan, että suuri suolakulutus voi johtaa sydän- ja verisuonitauteihin ja munuaissairauksiin, verenpainetautiin, aivohalvaukseen, osteoporoosiin ja joihinkin syöpätyyppeihin.
Ministeriön tekemän tutkimuksen mukaan suolan päivittäinen kulutus Turkissa on noin 10,2 g / henkilö. Koska luku on kaksi kertaa suurempi kuin mitä YK: n terveyselin suosittelee, Turkin ministeriö pyrkii vähentämään sitä.
Lähde: aa.com.tr
Helena Ergene