Turkki pyrkii päivittäisessä suolankulutuksessa alle 5 grammaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

suola
Kuva: pexels.com

Turkki pyrkii päivittäisessä suolankulutuksessa alle 5 grammaa

Suolatietoisuuden viikkoa pidetään 9. – 15. maaliskuuta 2020 maailmanlaajuisesti

Turkin tavoitteena on vähentää päivittäinen suolankulutus asukasta kohden 5 grammaan maan terveysministeriön mukaan. Ministeriö aikoo saavuttaa tämän tekemällä tarvittavat järjestelyt koulujen ruokaloissa yhteistyössä asiaankuuluvien ministeriöiden ja elintarvikealan edustajien kanssa.

Maailma merkitsee suolatietoisuuden viikkoa 9.-15. Maaliskuuta auttaakseen lisäämään tietoisuutta liiallisen suolan haitallisista vaikutuksista terveydellemme. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan aikuisten tulisi kuluttaa vähemmän kuin 5 g suolaa päivässä.

Turkin terveysministeriön ruokavalio-oppaassa sanotaan, että suuri suolakulutus voi johtaa sydän- ja verisuonitauteihin ja munuaissairauksiin, verenpainetautiin, aivohalvaukseen, osteoporoosiin ja joihinkin syöpätyyppeihin.

Ministeriön tekemän tutkimuksen mukaan suolan päivittäinen kulutus Turkissa on noin 10,2 g / henkilö. Koska luku on kaksi kertaa suurempi kuin mitä YK: n terveyselin suosittelee, Turkin ministeriö pyrkii vähentämään sitä.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?