Turkkilaisten maiden neuvosto julistautuu kansainväliseksi (Yhdistyneet turkkilaiset valtiot)

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan osallistui Turkkilaisten maiden neuvoston presidenttien huippukokoukseen, video konferenssiin. Erdoğan totesi uskovansa, että Kyproksen turkkilaiset tuodaan ansaitsemaansa asemaan. “Nyt on aika julkaista Turkkilaisten maiden neuvosto kansainväliseksi järjestöksi (Yhdistyneet turkkilaiset valtiot). Toivomme, että asiaan liittyvä päätös tehdään Turkissa pidettävässä huippukokouksessa.

MAINOS!

Erdoğan onnitteli myös osallistujia Nevruz-juhlista, jotka symboloivat kevättä ja uutta alkua, ja hän toivoi, että tämä juhla, joka on rauhan, rakkauden ja suvaitsevaisuuden symboli, joka on yhteinen kulttuuriperintö, tuo onnea, terveyttä ja rauhaa kaikille ja ihmiskunnalle.

Presidentti Erdoğan,  “Toivon Turkmen-veljemme liittyy täysivaltaisena jäsenenä neuvostoon lähiaikoina. Unkari on myös neuvoston tarkkailijajäsen.

Erdoğan ilmaisi olevansa iloinen voidessaan julistaa Turkistanin, jossa Hoca Ahmet Yesevi asui, yhdeksi turkkilaisen maailman hengellisistä pääkaupungeista: Tässä yhteydessä Erdoğan onnitteli kaikkia azerbaidžanilaisia ​​Turkin kansan puolesta voitosta Vuoristo-Karabahissa.

Kokoukseen osallistujat maat: Turkki, Kazakhstan, Azerbaijan, Kirgisia, Uzbekistan, Turkmenistan ja Unkari.

Lähde: aksam.com.tr

Ali Ergene

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.