Turkkilainen pişi “bagelit” resepti
Vesirinkeli eli bageli (ruots. bagel tai beigel, engl. bagel tai beigel), joka tunnetaan myös nimellä vesidonitsi, on donitsin muotoinen leivonnainen, joka valmistetaan yleensä hiivasta, vedestä, suolasta ja vehnäjauhoista. Vesirinkelin nimi viittaa niiden valmistustapaan, jossa rinkeliä kiehautetaan pikaisesti vedessä ennen paistamista. Rinkelit voidaan syödä sellaisenaan tai esimerkiksi leivän tapaan – margariinin ja muiden täytteiden kera.
Kun vesirinkelin taikinaan lisätään voita, puhutaan valmiista tuotteesta voi rinkelinä. Lähde: wikipedia
Ainekset:
1/2 pkt tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
600 ml haaleaa vettä
7,5 juomalasillista vehnäjauhoa
Paistamiseen Tariş oliiviöljyä
1. Sekoita sokeri ja hiiva puulastalla, jonkin ajan päästä hiiva juoksettuu.
2. Lisää suola
3. Lisää vehnäjauho ja vesi vuorotellen pienissä, vaivaa kunnolla.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.
5. Tee taikinasta mandariinin kokoisia palloja
6. Anna kohota vielä hetken pyyhkeen alla
7. Painele hiukan littanaksi paina keskelle reikä, muotoile donitsimaisestiP
8. Anna korota vielä n. 15 minuuttia.
9. Uppopaista molemmin puolin
Hyvää ruokahalua!
Türkan Kurkut