Yayla çorbası “ylätasanko keitto”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

kevät keitto
Tasanko keitto

Yayla çorbası “ylätasanko keitto”

Voidaan törmätä tätä keittoa ympäri Turkkia. Hyvin suosittu turkkilainen keitto.

6 annosta

Ainekset

  • 2 lasillista jogurttia
  • 1,5 rkl jauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 tl chilipippuria
  • 6 lasillista vettä
  • 1 lasillinen riisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl kuivattua minttua

Valmistus

  1. Laita kattilaan jogurtti, jauho, suola, sitruunanmehu ja vispaa kunnolla.
  2. Lisää seokseen kananmunan keltuainen ja sekoita.
  3. Sekoittamisen jälkeen lisää vettä ja keitä keskilämmöllä.
  4. Lisää riisit kun seos alkaa kiehumaan.
  5. Jätä kiehumaan seos.
  6. Laita erilliseen pannuun oliiviöljy, voi ja kuumenna,
  7. Lisää minttu ja sekoita.
  8. Ota pois lieden päältä pannu. Muista sammuta liesi.
  9. Lisää soosi kiehuvaan seokseen ja sekoita keitto.
  10. Sammuta liesi ja tarjoa keitto kuumana.

Afiyet olsun

Ali Ergene

Turkkilainen Purjo-fetakeitto

Tietoa Ali Ergene 1184 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.