Paimensalaatti resepti “çoban salatası”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Paimensalaatti resepti "çoban salatası"
Paimensalaatti resepti "çoban salatası"

Ainekset 4 annosta

  • 4 keskikokoista tomaattia
  • 3 keskipitkää vihreää paprikaa
  • 2 keskipitkää kurkkua
  • 1 iso sipuli
  • 1/4 nippu persiljaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa

Valmistus

  1. Leikka pieneksi kuutuoksi tomaatit
  2. Leikkaa kuoritut kurkut tomaattien mukaan.
  3. Leikkaa vihreät paprikat puolikuun muotoon, ja poistat siemenet.
  4. Pilko sipuli pieniksi paloiksi.
  5. Pilko persilja.
  6. Sekoita kaikki leikatut ainesosat paitsi sipuli salaattikulhossa. Aseta sipulit salaatille viimeisenä koristeena.
  7. Salaattikastiketta varten; Sekoita oliiviöljy, juuri puristettu sitruunamehu ja suola pienessä kulhossa ja kaada salaatin päälle.

Tarjoile salaatti odottamatta.

Afiyet olsun

Ali Ergene

Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa ”Tas kebabı”?

About Ali Ergene 1183 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.