Ainekset 4 annosta
Taikina:
- 1/2 rkl kuivahiivaa
- 3/4 lasillista lämmintä vettä
- 2 lasillista vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Seokseen: (maun mukaan voit laittaa erilaisia aineksia)
- 200 grammaa lor juusto tai feta juustoa
- 1/2 lasillista raastettua kaşar juustoa (goudea lähinnä)
- 1/4 nippu persilja
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl paprika rouhe
Suosittelemme käyttää teflonpannua.
Valmistus
- Sekoita hiiva ja lämmin vesi. laita se suureen kulhoon. Anna hiivan seistä lyhyen aikaa että se aktivoituu.
- Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin.
- Peitä taikina kostealla liinalla ja anna sen levätä 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Täytteen valmistamiseksi;
- Pilko persiljalehdet hienoksi. Sekoita raastettu kaşar, feta tai goudea juusto, hienonnettu persilja, suola ja paprika rouhe.
- Katkaise kananmunan kokoiset palat taikinasta ja laita pöydälle vehnäjauhoa ja kauli ne ohueksi.
- Levitä täyte ohuelti puolikkaalle kaulitulle taikinalle. Taita toinen puoli päälle.
- Laita taikina esilämmitetylle pannulle. Paahda molemmin puolin. Voit voidella maun mukaisella öljyllä gözlemen pinnat. Oliiviöljy yleensä käytetään.
Tarjoilu
Tarjo gözlemen kanssa ayran, kefir (turkkilainen piimä) tai salaattia.
Afiyet olsun
Ali Ergene