Peruna-tomaattipaistos turkkilaiseen tapaan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Peruna-tomaattipaistos turkkilaiseen tapaan ( 4 – 6:lle )

Tämä maukas perunaruoka on peräisin Länsi-Anatoliasta ja paistetaan perinteisesti savivuoassa. Se on loistava lisuke lihalle, linnulle tai kalalle. Voit tarjota sen myös sellaisenaan pääruokana sitruunamehulla tai jogurtilla höystettynä ja vihreän salaatin kera.

  • 1/2 kg perunoita
  • hiukan suolaa
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl Tariş oliiviöljyä
  • 2 punasipulia halkaistuna ensin pitkittäin, sitten poikittain ja viipaloituna pitkittäin
  • 3 – 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 – 2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä
  • 1 – 2 tl punaista chiliä tai 
    1 hienonnettu tuore punainen chilipaprika ilman siemeniä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa ilman mehua
  • 12 – 16 Tariş mustaa oliivia
  • 125 g fetajuustoa murustettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tilkka Tariş oliiviöljyä pinnalle
  • 1 sitruuna lohkoiksi leikattuna
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pane perunat kattilaan kylmään miedosti suolattuun veteen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 – 20 min. kunnes perunat ovat kypsiä mutta eivät liian pehmeitä.
  3. Kaada vesi pois ja huuhdo perunat kylmässä juoksevassa vedessä.
  4. Kuori perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi tai suupalan kokoisiksi lohkoiksi.
  5. Kuumenna voi ja 2 rkl Tariş oliiviöljyä paksupohjaisessa pannussa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  6. Lisää juustokumina, chili ja suurin osa oreganoa – säästä osa paistoksen pinnalle – ja hämmennä joukkoon sokeri, viinietikka ja tomaatit.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Lado perunat ja oliivit (mieluiten saviseen) uunivuokaan ja lusikoi kirpeä tomaattiseos niiden päälle.
  9. Murustele feta pinnalle ja ripottele päälle loput oreganosta.
  10. Valuta pinnalle loput Tariş oliiviöljystä ja paista uunissa 25 – 30 min.

Tarjoa kuumana sitruunalohkojen kera.

Lähde: keittotaito.com

Kaneliset lihapyörykät

About Ali Ergene 1184 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.