Yhdysvallat on heittänyt pois ainakin 15,1 miljoonaa COVID-19-rokotetta

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Yhdysvallat on heittänyt pois ainakin 15,1 miljoonaa COVID-19-rokotetta maaliskuun jälkeen, NBC Newsin raportti on osoittanut. Luku on paljon korkeampi kuin aiemmin luultiin ja luultavasti edelleen aliluku, koska se perustuu apteekkien, osavaltioiden ja muiden palveluntarjoajien itse raportoimiin tietoihin, NBC sanoi lainattuaan vastausta julkisten tietojen pyyntöön.Lukuista puuttuu ainakin seitsemän osavaltiota, samoin kuin suuret liittovaltion virastot.

MAINOS!

Annoshävikin syyt vaihtelevat ja sisältävät säröillä olevia injektiopulloja, virheitä rokotteiden laimentamisessa, pakastimen toimintahäiriöitä ja enemmän annoksia injektiopullossa kuin ihmisille annettu, jotka haluavat niitä ja muutaman tunnin raja -aika käyttää injektiopulloa lävistyksen jälkeen.

Uutiset tulevat, kun vähemmän kehittyneet maat kamppailevat rokottamaan väestöjään tarjontarajoitusten vuoksi ja Afrikan mantereella vain 2,8% on täysin rokotettu, kertoo World of Data.
Toisaalta Yhdysvallat on antanut noin 440 miljoonaa annosta ja rokottanut 52% sen väestöstä – tämä luku olisi voinut olla paljon suurempi, mutta rokotusten epäröintiä on suurella osalla ihmisiä.

Yli miljoona amerikkalaista on saanut kolmannen annoksen heikentyneen immuniteetin perusteella, ja maa aikoo asettaa kolmannen rokotuksen kaikkien saataville kahdeksan kuukauden kuluttua toisesta, tämän kuun alussa.

“Se on osakekysymys”, Yorkin yliopiston terveyspolitiikan professori Tim Doran kertoi NBC: lle. “Teillä on erittäin vauras maa, jolla on hyvä pääsy rokotteisiin, heittäen rokotteet pois.”
Yhdysvallat on luvannut noin 600 miljoonaa annosta keskituloisille ja alemman tulotason maille ja lahjoittanut 110 miljoonaa elokuun alussa.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene