Amazon on lahjoittanut 3,5 miljoona dollaria

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Amazon on lahjoittanut 3,5 miljoona dollaria

Amazon Turkki ilmoitti perjantaina lahjoittaneensa 3,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria alueille, joita Turkissa esiintyy koronaviruksen puhkeamisesta, ja ilmoitti tekevänsä yhteistyötä Turkin Punaisen Puolikuun kanssa jakaakseen hengityslaitteita maan julkisiin sairaaloihin.

MAINOS!

Yrityksen turkkilaisella verkkosivustolla julkaistun lausunnon mukaan yritys on ryhtynyt yhteistyöhön Turkin Punaisen Puolikuun kanssa hengityslaitteiden hankkimiseksi ja jakaa laitteita apua tarvitseville sairaaloille kaikkialla Turkissa.

Samaan aikaan miehittämättömän ilma-aluksen tuottajan Baykarin päällikkö Selçuk Bayraktar kertoi sunnuntaina, että Amazon Turkey on ostanut 100 hengityslaitetta turkkilaiselta yritykseltä osana uutta kampanjaa, jolla tuetaan lääketieteellisten hengityslaitteiden kotimaista tuotantoa.

Turkin johtavat teknologiayritykset käynnistivät äskettäin kampanjan tukeakseen turkkilaista teknologiayritystä BIOSYS: ää, joka on tuottanut ensimmäisen kotimaisen lääketieteellisen hengityslaitteen viiden vuoden tutkimus- ja kehitystyön jälkeen.

Turkin puolustusjättiläiset Aselsan ja Havelsan sekä lentoyhtiö TAI ilmoittivat tukevansa myös BIOSYS-järjestelmää. Aselsanin toimitusjohtaja Haluk Görgün kertoi, että puolustusyhtiö on myös tilannut 250 laitetta BIOSYS: ltä. “Olemme päättäneet paitsi tilata laitteen myös tarjota teknistä ja infrastruktuuritukea kaikille kotimaisille ja kansallisille yrityksille, jotka valmistavat tuotteita tällä alalla”, hän totesi.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?