Antiikkikaupunki PRIENE

Priene oli antiikin aikainen kaupunki joka sijaitsee nykyisin Turkin länsirannikolla, noin 40 kilometriä Kusadasin ja 20 kilometriä Sökeen kaupungeista läntään. Se on perustettu noin 1000-luvulla ennen kristusta. ja se oli merkittävä kaupunki roomalaisen ajan alussa. Priene oli jäsen Miletoksen liitossa, joka oli merkittävä kauppaliitto antiikin aikana.

MAINOS!

Priene oli merkittävä kaupunki myös kulttuurisesti, sillä siellä oli useita merkittäviä rakennuksia, kuten temppeliä ja teattereita. Se oli myös merkittävä kaupunki filosofiselle ja poliittiselle ajattelulle, ja siellä oli useita merkittäviä filosofeja ja poliitikkoja, kuten Hippodamus, joka oli merkittävä poliittinen ajattelija ja arkkitehti, ja Anaximander, joka oli merkittävä filosofi.

Priene oli myös merkittävä kaupunki kulttuurisesti ja arkkitehtonisesti. Se oli yksi ensimmäisistä kaupungeista, jotka käyttivät roomalaista arkkitehtuuria ja oli merkittävä esimerkki roomalaisesta kaupunkisuunnittelusta. Se oli myös yksi ensimmäisistä kaupungeista, jotka käyttivät katua ja vesihuoltoa.

Priene on yhä nähtävissä nykyisin ja se on merkittävä turistikohde. Se sijaitsee nykyisin Aydinin maakunassa, Turkin länsirannikolla, ja sen arkeologiset kaivaukset ovat avoinna yleisölle.

Prienen ihmiset saivat elantonsa pääasiassa maanviljelystä ja kaupankäynnistä. Priene sijaitsee Egeanmeren rannikolla, joten se oli merkittävä kauppa- ja satama-alue. Kaupungissa oli myös tekstiiliteollisuutta ja muita teollisia toimintoja.

Maanviljely oli tärkeä elinkeino Prienessa, ja kaupunki oli tunnettu oliiveistaan ja viinistään. Maanviljely oli tärkeä elinkeino myös muille alueille ympärillä, ja Priene oli merkittävä kauppa- ja satama-alue, jossa kaupattiin tuotteita muualta.

Kaupankäynti myös oli tärkeä elinkeino Prienen ihmisille, ja kaupunki oli merkittävä satama- ja kauppa-alue. Se oli jäsen Miletoksen liitossa, joka oli merkittävä kauppaliitto antiikin aikana. Priene oli myös merkittävä kauppa- ja satama-alue roomalaisen ajan alussa, ja se oli yhteydessä muihin merkittäviin kaupunkialueisiin Egeanmerellä.

Priene oli merkittävä kaupunki antiikin aikana, ja siellä oli useita merkittäviä temppeleitä ja muutamia muita religiöisiä rakennuksia. Yksi tunnetuimmista temppeleistä oli Zeus Polieus -temppeli, joka oli yksi suurimmista ja koristeellisimmista temppeleistä antiikin aikana. Se oli myös yksi vanhimmista, sillä se perustettiin noin 1000-luvulla ennen kristusta.

Toinen merkittävä temppeli oli Athena Polias -temppeli, joka oli omistettu Athena-jumalattarelle. Se oli yksi suurimmista ja koristeellisimmista temppeleistä antiikin aikana, ja se oli yksi Prienen tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista.

Muita merkittäviä temppeleitä Prienessa olivat Apollo -temppeli, Poseidon -temppeli ja Artemis -temppeli. Nämä temppelit olivat tärkeitä pyhiinvaelluskohteita ja ne olivat myös merkittäviä kulttuurisesti ja arkkitehtonisesti.

Priene oli myös merkittävä kaupunki filosofiselle ja poliittiselle ajattelulle, ja siellä oli useita merkittäviä filosofeja ja poliitikkoja, kuten Hippodamus, joka oli merkittävä poliittinen ajattelija ja arkkitehti, ja Anaximander, joka oli merkittävä filosofi.

Meri on vetäytynyt kaupungin läheltä, se johtuu luonnollisista ilmiöistä, kuten maanjäristyksistä ja maankohoamisesta. Maanjäristykset voivat aiheuttaa maanpinnan liikkumista ja maankohoaminen voi aiheuttaa meriveden laskua. Nämä ilmiöt voivat aiheuttaa meriveden vetäytymistä kaupungin läheltä, vaikka kaupunki itse ei olisi siirtynyt mihinkään.

Ilmiöiden, kuten maanjäristysten ja maankohoamisen, vaikutukset vaihtelevat alueittain, joten on mahdollista, että meri on vetäytynyt Prienen läheltä tietyin ajanjaksoina. Tällaisia ilmiöitä on tapahtunut luonnossa antiikin ajoista lähtien, ja ne ovat olleet merkittävä tekijä maankamaran muutoksissa.

Turkki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Tervetuloa Turkkiin. Turkissa toimii suomen kielinen matkaopas Tayfun Dal. Tayfuniin saatte yhteyttä tayfundal.fi nettisivun kautta. Hyvää matkaa ja lomaa Turkkiin matkustaville Turkin ystäville.

Muistakaa tilata Turkin Uutiset Youtube kanavamme. Nähdään seuraavalla videolla. Hei hei kaikille Turkin ystäville ja Turkin Uutisten seuraajille.

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.