Antiikkikaupunki AFRODISIAS (Kaaria)

By Ali ergene

Afrodisiaksen antiikkikaupunki on nimeltään Aphrodisias ja sijaitsee nykyisin Aydinin maakunnassa Turkissa. Se on ollut merkittävä kaupunki antiikin aikana ja on tunnettu erityisesti marmoristaan ja antiikin skulptuureistaan. Afrodisiaksen antiikkikaupunki perustettiin antiikin Kreikan ja Rooman aikana ja se oli merkittävä kulttuuri- ja taidekeskus. Kaupunki on nimetty jumalattaren Afroditen mukaan, joka oli kreikkalaisen mytologian mukaan rakkauden ja kauneuden jumalatar. Afrodisiaksen antiikkikaupunki on nykyisin Unescon maailmanperintökohde.

MAINOS!

Afrodisiaksen antiikkikaupunki oli myös merkittävä koulutuskeskus ja siellä toimi merkittävä koulutuslaitos, jossa opiskeli muun muassa filosofeja ja taiteilijoita. Antiikkikaupunki oli myös tärkeä pyhäkkö, jossa vietettiin juhlia Afroditen kunniaksi.

Afrodisiaksen antiikkikaupunki oli osa Rooman valtakuntaa antiikin aikana ja se sai suuren merkityksen Rooman aikana. Rooman valtakunnan aikana kaupunki sai uusia rakennuksia, kuten teatterin ja stadionin.

Marmorin ja skulptuurien valmistus oli tärkeä elinkeino kaupungissa antiikin aikana. Kaupunki oli myös tärkeä kulttuuri- ja taidekeskus, jossa toimi merkittävä koulutuslaitos. Opiskelijat saapuivat kaupunkiin opiskelemaan filosofiaa ja taiteita.

Lisäksi Afrodisiaksen antiikkikaupungissa oli merkittävä pyhäkkö, jossa vietettiin juhlia Afroditen kunniaksi. Pyhäkkö oli tärkeä paikka kaupungin elämässä ja sen ympärillä oli useita merkittäviä rakennuksia, kuten teatteri ja stadion.

Afrodisiaksen antiikkikaupunki oli myös merkittävä kauppapaikka ja se oli tärkeässä asemassa Rooman valtakunnan aikana. Kaupunki oli tärkeä kauppapaikka erityisesti marmorin ja skulptuurien välitykselle.

Afrodite on kreikkalaisen mytologian jumalatar, joka edustaa rakkautta, kauneutta ja seksuaalisuutta. Hänet tunnetaan myös nimillä Venus roomalaisessa mytologiassa ja Ishtar assyrialaisessa mytologiassa.

Afrodite syntyi merien aalloista, kun Titan Kronos leikkasi isänsä Uranoksen päästä pois ja heitti sen mereen. Merivesi sekoittui Uranoksen verta ja siitä syntyi Afrodite. Hän oli erittäin kauneuden jumalatar ja hänen kauniit kasvonsa ja vartalonsa houkuttelivat useita miehiä ja jumalia.

Afrodite oli myös rakkauden jumalatar ja hän oli usein mukana parien yhdistymisessä. Hän oli myös seksuaalisuuden jumalatar ja hänen palvonnassaan oli usein mukana seksuaalisuuden ja sensuaalisuuden elementtejä.

Afrodite oli yksi kreikkalaisen pantheonin tärkeimmistä jumalattarista ja hänen palvonnassaan oli merkittävä rooli antiikin Kreikan kulttuurissa ja uskonnossa.

Antiikkikaupunki oli myös osa Bysantin valtakuntaa ja se oli osa Ottomanien valtakuntaa antiikkikaupunki tuhoutui lopulta maanjäristyksessä vuonna 1748.

Afrodisiaksen antiikkikaupunki oli hallinnassaan useita eri hallitsijoita ajan kuluessa. Antiikkikaupunki oli osa Kreikan valtakuntaa antiikin aikana ja sen jälkeen se oli osa Rooman valtakuntaa. Bysantin valtakunta otti kaupungin hallintaansa vuonna 395 jKr. ja se oli osa Bysantin valtakuntaa aina vuoteen 1071 saakka. Ottomanien valtakunta otti kaupungin hallintaansa vuonna 1390 ja se oli osa Ottomanien valtakuntaa aina vuoteen 1922 saakka.

Afrodite oli myös rakkauden jumalatar ja hän oli usein mukana parien yhdistymisessä. Hän oli myös seksuaalisuuden jumalatar ja hänen palvonnassaan oli usein mukana seksuaalisuuden ja sensuaalisuuden elementtejä. Afrodite oli myös jumalatar, joka edusti avioliittoa ja perhettä.

Afrodite oli erittäin vaikutusvaltainen jumalatar ja hän oli usein mukana mytologisissa tarinoissa. Hän oli esimerkiksi mukana tarinassa, jossa hän auttoi Troijan prinssi Parisia valitsemaan kauneimman naisen maailmassa. Tämän valinnan seurauksena Troijan sota alkoi. Afrodite oli myös mukana tarinassa, jossa hän auttoi Pygmalionia luomaan täydellisen naisen, Galatean.

Afrodite oli myös jumalatar, joka auttoi ihmisiä löytämään rakkautta. Hän oli usein mukana tarinoissa, joissa hän auttoi ihmisiä löytämään toisensa ja solmimaan avioliittoja. Hän oli myös jumalatar, joka auttoi ihmisiä selviytymään rakkaustaivisten ja seksuaalisten ongelmien kanssa.

Kusadasista Afrodisiaksen antiikkikaupunkiin on noin 130 kilometrin matka. Matka voidaan taittaa joko ajamalla tai bussilla. Bussiyhteydet Kusadasista Afrodisiaksen antiikkikaupunkiin ovat hyvät ja bussit lähtevät usein päivittäin. Matka kestää noin 2-3 tuntia riippuen liikenneolosuhteista ja ajomatkalla kuljettavasta reitistä.

Matka Afrodisiaksen antiikkikaupunkiin voidaan myös taittaa ajamalla. Matka voidaan tehdä omalla autolla tai vuokra-autolla, ja ajomatka kestää noin 2-3 tuntia riippuen ajettavasta reitistä ja liikenneolosuhteista. On suositeltavaa varata matka etukäteen ja varmistaa, että oma tai vuokrattu auto on sopiva matkaa varten ja että sillä on tarvittavat varusteet ja vakuutukset.

Aphrodisiaksen antiikkikaupungissa on useita nähtävyyksiä, jotka ovat kiinnostavia niin historiallisesta kuin kulttuurisestakikin näkökulmasta. Tässä muutamia esimerkkejä nähtävyyksistä:

  1. Teatteri: Aphrodisiaksen teatteri on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se on yksi suurimmista teattereista antiikin aikana ja se on säilynyt hyvin. Teatteri oli tärkeä paikka kaupungin elämässä ja siellä esitettiin näytelmiä ja oopperoita.
  2. Stadion: Aphrodisiaksen stadion on toinen kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se oli yksi suurimmista stadioneista antiikin aikana ja se oli tärkeä paikka urheilutapahtumien järjestämiselle. Stadionin ympärillä on useita merkittäviä rakennuksia, kuten pukuhuoneet ja suihkutilat.
  3. Pyhäkkö: Aphrodisiaksen pyhäkkö on kaupungin tärkein pyhäkkö ja se oli tärkeä paikka kaupungin elämässä. Pyhäkkö oli omistettu jumalattarelle Aphroditelle ja siellä vietettiin juhlia hänen kunniaksi. Pyhäkön ympärillä on useita merkittäviä rakennuksia, kuten temppeli ja altarit.
  4. Marmoriverstas: Arodisiaksen antiikkikaupungissa sijaitsee myös marmoriverstas, jossa valmistettiin marmoria ja skulptuureja antiikin aikana. Verstas on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja siitä on säilynyt hyvin.
  5. Muutamia muita nähtävyyksiä Aphrodisiaksen antiikkikaupungissa ovat muun muassa agora (markkinapaikka), termiinit (lämmitetyt kylpylät) ja muutamia muita merkittäviä rakennuksia, kuten palatseja ja temppeleitä.

Turkki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Tervetuloa Turkkiin. Turkissa toimii suomen kielinen matkaopas Tayfun Dal. Tayfuniin saatte yhteyttä tayfundal.fi nettisivun kautta. Hyvää matkaa ja lomaa Turkkiin matkustaville Turkin ystäville.

Muistakaa tilata Turkin Uutiset Youtube kanavamme. Nähdään seuraavalla videolla. Hei hei kaikille Turkin ystäville ja Turkin Uutisten seuraajille.

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.