Elinkeinot ovat vaarassa, koska Istanbulin Riva-virta on saastunut vakavasti.

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Riva Streamin, yhden Istanbulin suurimmista Mustaanmereen virtaavista puroista, saastuminen vaikuttaa kielteisesti lähialueen asukkaiden elämään ja toimeentuloon.

MAINOS!

Bozhanen asukkaat, jotka saavat elantonsa maataloudesta ja karjanhoidosta, kohtaavat ongelmia, koska he eivät voi käyttää saastunutta vettä.

Bozhanen kylän johtaja Evren Önal sanoi, että tehtaiden ja teollisuuslaitosten jätteet saastuttavat puroa, mikä puolestaan tuhoaa puron ja kylämme päivä päivältä.

Hän sanoi, että kyläläiset ja Istanbulin metropolikunta (IBB) johtivat siivoustyötä noin kaksi-kolme vuotta sitten. “IBB on puhdistanut sitä viimeiset kaksi vuotta, mutta nämä ovat väliaikaisia ratkaisuja”, hän lisäsi.

“Joen saastuminen on puhtaasti sosiaalinen ongelma. Riva-virran varrella on 20 kylää. Meidän kaikkien pitäisi tulla yhteen ja ratkaista tämä ongelma”, Önal sanoi vaatiessaan pysyvää ratkaisua saasteongelmaan.

Hän pyysi ympäristöministeriötä, valtion hydraulitöiden pääosastoa, Beykozin kuntaa ja Istanbulin IBB:tä kokoontumaan ja puhdistamaan virran.

Samalla naapurustolla asuva Atilla Köktürk kertoi, että he viljelivät aikoinaan puron varrella ja käyttivät sen vesiä maansa kastamiseen. onlayn kazino reytinqi

Hän sanoi, että he eivät voi enää käyttää purosta tulevaa vettä saastumisen vuoksi. “Emme voi istua emmekä tuntea olonsa mukavaksi hajun takia. Tämä paikka on erittäin huonossa kunnossa. Olen syntynyt täällä. Opin uimaan purossa, kalastimme täällä. Mutta nyt en voi mennä lähelle sitä ,” hän lisäsi.