Turkki laittaa turistijunia neljälle linjalle

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkki laittaa turistijunia neljälle linjalle, jotka ovat samanlaisia kuin kuuluisa Eastern Express

MAINOS!

Turkin valtion rautatieyhtiö (TCDD) harkitsee uusien, kuuluisan Eastern Expressin kaltaisten turistijunien sijoittamista neljälle linjalle ympäri maata, sillä tällaiset reitit ovat herättäneet valtavaa kiinnostusta ja edistäneet samalla alueen taloutta.

Ihmisten kasvava kysyntä Turkin pääkaupungista Ankarasta lumipeitteiseen itään kulkevalle Eastern Expressille johti siihen, että TCDD otti samalla linjalla käyttöön uuden junan yksinomaan matkailua varten sen jälkeen, kun siitä tuli niin suosittu, että ihmiset yrittävät. päästäkseen Itä-Turkkiin junalla, ei enää löytynyt lippuja.

TCDD:n pääjohtaja Hasan Pezük kiinnitti huomion kiinnostukseen turistista Eastern Expressiä kohtaan ja sanoi saaneensa kansalaisilta pyyntöjä käyttää muita “nostalgisia” linjoja vain matkailutarkoituksiin.

Peküz kertoi aloittaneensa tutkimuksen siitä, mitä linjoja ja pikalinjoja voidaan käyttää matkailutarkoituksiin, ja että he tapasivat matkatoimistoja, kansalaisjärjestöjä ja kuntia keskustellakseen aiheesta.

Eastern Expressistä tuli erittäin suosittu sen jälkeen, kun ihmiset alkoivat jakaa kuvia maisemista sosiaalisessa mediassa.

Ennen Expressin suosiota matkustajien keski-ikä oli 50 vuotta, mutta nykyään yliopisto-opiskelijat, valokuvaajat ja videokuvaajat ovat usein matkustajia, sillä elämys tarjoaa runsaasti maisemia ja näkymiä etenkin talviaikaan.

Lähdettyään Ankarasta Eastern Express tekee lyhyitä pysähdyksiä itäisissä Kırıkkalen, Kayserin, Sivasin, Erzincanin ja Erzurumin kaupungeissa ennen kuin pääsee Karsiin. 1 300 kilometriä (808 mailia) pitkä reitti kestää lähes 32 tuntia.

Neljä muuta linjaa ovat Lake Van Express, Kurtalan Express, Karaelmas Express ja Lakes Express.

Ankarasta lähtevä Lake Van Express (Vangölü Ekspres) kulkee Kırıkkalen, Kayserin, Sivasin, Malatyan, Elazığin, Bingölin ja Muşin kautta ja saavuttaa Van-järven rannat Bitlisin Tatvanin alueella Itä-Turkissa noin 26 tunnin matkan jälkeen.

Bitlisin rehevän luonnon lisäksi pikajunaa käyttämällä matkustajat voivat nauttia ainutlaatuisista näkymistä Ararat- ja Nemrut-vuorille sekä Van-järvelle, jolla on merkittävä matkailupotentiaali.

Samaan aikaan 74 vuotta sitten alkanut Kurtalan Express jatkaa lakkaamatta avaamisestaan. Viitenä päivänä viikossa Ankaran ja Siirtin provinssin Kurtalanin alueen välillä liikennöivä pikajuna on nyt yksi ensimmäisistä seikkailunhakijoiden valinnoista, jotka haluavat matkustaa kulttuurimatka Anatolian halki.

Kurtalan Express tekee yli 70 pysäkkiä, erityisesti Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır ja Batman 1 212 kilometrin pituisella reitillä ensimmäiseltä asemalta viimeiselle.

Se on myös inspiraationa yhtyeen nimelle, jonka edesmennyt laulaja Barış Manço perusti vuonna 1972.

Karaelmas Express, joka lähtee myös Ankarasta, tekee säännöllisiä matkoja Kalecikin, Çankırın, Çerkeşin, Eskipazarin, Karabükin (Safranbolu) ja Zonguldakin välillä. 485 kilometrin linjalla tehdään 11 tunnin matka.

Viimeinen neljästä matkailukäyttöön suunnitellusta linjasta on Lakes Express (Göller Ekspresi).

Se liikennöi Länsi-Izmirin ja Ispartan provinssien välillä ja kestää kahdeksan ja puoli tuntia.

Lähde: dailysabah.com