Oletko tulossa ensimmäistä kertaa Turkkiin?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Kuşadasıssa

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa Turkkiin?

Monet suomalaiset eivät vielä ole käyneet Turkissa lomalla tai muutenkaan. Tästä syystä suomalaisia askarruttaa muutamat asiat ennen kuin he matkustavat Turkkiin. Yksi niistä on valuutta asia. Pitääkö viedä mukana rahaa euroina tai Turkin Liiroina? Käykö siellä luottokortti?

MAINOS!

Turkki ei ole EU maa. Turkki käyttää omaa valuuttaa. Se on Turkin Liira. Minä kerron teille mitä minä teen kun lähden Turkkiin. Otan mukaan luottokorttini jossa on myös pankkikortti ominaisuus yhdessä. En ota paljon euroja tai liiroja mukaan. Otan varana euroja jos kortti häviää että en joudu rahattomiksi siellä.

Voidaan vaihtaa valuuttaa myös Suomessa lentokentällä. En ole kertaakaan vaihtanut rahaa Suomessa. Ei ole ollut tarvetta. Euro käy usein monessa paikassa Turkissa hätätilanteessakin.

Kuva: flickr.com

Ei kannata tuoda paikan päälle paljon liiroja tai euroja. Voit nostaa pankkiautomaatilta tililtäsi rahaa. Eli debit ja luottokortti käy täälläkin pankkiautomaateissa. Huomioi että pankit ottaa nostopalkkion. Muistaakseni se on 3 % nostetusta summasta. Nostat rahasi pankkiautomaatilta ainoastaan Turkin Liiroina. Luottokortti kannattaa käyttää luotettavissa liikkeessä varmuuden vuoksi.

Pakkiautomaateilla on useita kieli vaihtoehtoja. Mutta ei löydy suomen kieltä. Jos sinulla on käteistä niin Turkissa löytyy valuutta toimistoja ja pankkeja. Siellä on usein taulu jossa lukee päivän kurssi. En nosta paljon rahoja kerrallaan. Nostan tarpeen mukaan. En ole joutunut pulaan Turkissa raha-asioiden takia. Toivottavasti teilläkin menee hyvin siellä. Tällä hetkellä 1 euro = 5,90 Turkin Liiraa suunilleen.

Turkiksi pankkiautomaatti on “Bankamatik tai ATM”.

Kaikkien pankkien seinällä löytyy pankkiautomaatti. Turkissa jokaisella pankilla on omapankkiautomaatti. Se on naurattavaa mutta totta. Kannattaa käyttää sellaista pankkiautomaattia että lähellä on sen pankin konttori. Jos näppäilet väärin monta kertaa niin, pankkiautomaatti nielee kortin. Silloin heti voit pyytää pankin henkilökunnalta apua. Yleensä pankin vartija on aina lähistöllä. Voitte pyytää häneltä apua jopa rahan nostamisessa.

Toivon kaikille Turkkiin matkustaville hyvää ja onnistunutta matkaa.

Ali Ergene

Lue myös:

Egean Suomalaiset Yhdistys vieraili Kuşadasın varakaupunginjohtajan Tufan Asrav:in luona

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.