Erdoğan onnittelee kristillistä yhteisöä pääsiäissunnuntaina

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Recep Tayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan onnittelee kristillistä yhteisöä pääsiäissunnuntaina

”Onnittelen kaikkien kristittyjen kansalaisten pääsiäistä sydämellisellä tunteella. Pidämme erittäin tärkeänä, että kaikki kansalaiset uskonnosta, uskonnon suuntauksesta ja etnisyydestä riippumatta harjoittavat vapaasti uskontoaan, kulttuuriaan ja perinteitään maassamme, keskinäiseen kunnioitukseen ja rakkauteen perustuvan syvälle juurtuneen sivilisaation jäseninä, sivilisaationa, joka näkee erot rikkautena.”

MAINOS!

Tämä Anatolian maiden rinnakkaiselo kulttuuri on vahvistanut rauhaa ja veljeyttämme menneisyydessä ja tänään, ja se on tärkein vahvuutemme viedä meidät valoisaan tulevaisuuteen. Panostamme kaikki voimavaramme kristittyihin kansalaisiin, joiden kanssa jaoimme iloa ja surua vuosisatojen ajan, harjoittaaksemme uskoa vapaasti ”, hän sanoi.

Erdoğan mainitsi hallituksen työn tarjotessaan resursseja kristillisille kansalaisille, kuten Akdamarin kirkon entisöinti Itä-Turkissa, ikonisen raudan kirkon palauttamista Istanbulissa, samoin kuin omaisuuskiistan päättämistä Syyrian kirkkojen ja luostarien omistajuudesta ja Syyrialaisen yhteisön ensimmäisen kirkon rakentamisen lähes vuosisataan .

“Toivomme pyrkimyksillämme eri uskontojen ja yhteisöjen kanssa on kaikkien harjoittaa uskoaan vapaasti vuosisatojen ajan osoittaen esimerkkiä muulle maailmalle”, hän sanoi. Erdoğan valitti sitä tosiseikkaa, että pääsiäisen palvelut kirkoissa on jouduttu perumaan tänä vuonna COVID-19-pandemian vastaisten toimenpiteiden vuoksi.

Toivoen että näiden toimenpiteiden toteuttaminen auttaa elämää palaamaan normaaliin niin pian kuin mahdollista. Presidentti lisäsi arvostavansa kristillisten kansalaisten panoksesta “Me olemme omavaraisia” – kansallisessa solidaarisuuskampanjassa, jonka hän presidenttinä aloitti auttamaan pandemian uhreja.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?