Erdoğan: Ranska voi antaa Marsilian Armenialle

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Recep Tayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Ranska voi antaa Marsilian Armenialle

Turkin presidentti  puhui vasta rakennetun Sarıkamış-Karakurt-Horasan jaettujen teiden avajaisissa. Uusi tie helpottaa pääsyä Sarıkamış hiihtokeskukseen. Kars maakunnan talous nousee uuden tien ansiosta. Tie helpottaa myös kaupankäyntiä naapurimaiden kanssa. Matka aika laskee 45 minuutista 25 minuuttiin vanhaan tiehen verrattuna. Säästetään polttoainetta vuodessa noin 29 miljoona Turkin Liiraa (yli 3 miljoona euroa).

MAINOS!

Erdoğan arvosteli kovin sanoin Ranskaa. Ranskan parlamentti päätti viime viikolla että Karabakh kuuluu Armeniaan. Erdoğan sanoi että Azerbaijan on ottanut omat alueet takaisin. Karabakh on ollut 30 vuotta Armenian miehittämänä. Tämän on myös tunnustanut YK ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYK. Ranska on myös toiminut Minsk ryhmässä varapuheenjohtajana 30 vuotta. Minsk ryhmän tarkoitus oli ratkaista Azerbaijanin ja Armenian sota. Minsk ryhmään kuuluu Ranskan lisäksi USA ja Venäjä.

Ranska on ollut osa ongelmaa, ei ratkaisua. Ranskan parlamentin päätös on katastrofaalinen. Jos Ranska rakastaa armenialaisia ​​niin paljon, se voi antaa Armenialle Marseillen omasta maastaan. Erdogan totesi, että Ranskalla on samanlaiset lähestymistavat kaikkialla Syyriasta Libyaan. Ranskan parlamentti on tällä päätöksellä osoittanut, että se ei ole enää osa ratkaisua vaan osa ongelmaa.

Ranskan toiminta ei voi toimia objektiivisella lähestymistavalla missäänkään. Erdogan sanoi Ranskan presidentti Macronista että hän on pelannut saman pelin viimeksi Libanonissa. Toivomme, että kansainvälinen yhteisö reagoi tähän Ranskan aloittamaan vaaralliseen lähestymistapaan ettei Ranska uhkaisi kaikkia valtioita. Ranskan politiikka eniten tulee haittamaan sotien lopputuloksena perustettua EU:ta ja sen jäsen maita.  Turkki tulee olemaan aina sorrettujen puolella. Turkki toimii oikein. Turkki jatkaa samaa politiikkaa kaikkialla.

Lähde: sabah.com.tr

Ali Ergene

TRT World: “Ranska ja Yhdysvallat tukevat Syyrian terroristeja”

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.