TRT World: “Ranska ja Yhdysvallat tukevat Syyrian terroristeja”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

TRT World: “Ranska ja Yhdysvallat tukevat Syyrian terroristeja”

Vuodesta 2014 Washington on tukenut YPG: tä Daeshin voittamiseksi, mikä antaa ryhmälle keskeisen roolin Syyrian demokraattisten voimien (SDF) hallinnassa taistelukentillä. YPG: n johtaman SDF-allianssin hallussa on nyt kolmasosa Syyriasta, jolla on pääsy useille öljykentille ja kahdelle suurelle padolle Pohjois-Syyrian alueilla.

MAINOS!

Yhdysvallat myöntää vuosittain satoja miljoonia dollareita terroristiryhmälle. Trumpin hallinto päätti kuitenkin vetää joukkonsa Pohjois-Syyriasta ja jatkaa YPG: n tukemista etänä. Varsinkin sen jälkeen, kun Yhdysvallat vetää joukkonsa Pohjois-Syyriasta, Ranska oli lisännyt tukeaan YPG: lle.

Ranskalla on ollut kolonisaatio Syyriassa. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Syyria oli Ranskan miehityksen alla kahden vuosikymmenen ajan 1940-luvun alkuun saakka. Ranskan ja PKK: n suhteilla on pitkä historia, joka ulottuu 1980- ja 1990-lukuihin, jolloin edesmennyt Ranskan entisen presidentin Francois Mitterrandin vaimo edesmennyt Danielle Mitterrand ilmaisi julkisesti tukensa ryhmän perustajajohtajalle Abdullah Ocalanille, joka on vangittu. Turkki vuodesta 1999.

Abdullah Öcalanilla on erityinen paikka sydämessäni”, entinen ranskalainen rouva sanoi vuonna 1998. Hän tapasi Ocalanin, kun hän oli Roomassa joulukuussa 1998, ennen kuin Turkin erikoisjoukot vangitsivat hänet Keniassa vuoden 1999 alussa. Ocalanin vangitsemisen jälkeen hän jopa ehdotti, että Ocalania ei pitäisi tuomita Turkissa.

Lähde: trtworld.com

Helena Ergene

YPG PKK-terroristiryhmä vaatii 2 miljoonan ihmisen teurastamista