Turkin Formula-1 Grand Prix kilpailu 2020

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Formula-1 Turkki

Turkin Formula-1 Grand Prix kilpailu 2020

Kilpailu ajetaan ilman läsnä olevaa yleisöä Intercity Istanbul Park radalla viikonloppuna 13.11-15.11.2020. Intercityn toimitusjohtaja Vural Ak kertoi että kaikki ovat iloisia kun Formula-1 kilpailu on palannut Turkkiin. Turkin Grand Prix 2020 (virallisesti Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020) on Formula-1 kauden 14. osakilpailu joka ajetaan 15. marraskuuta. Radalla on viimeksi ajettu kaudella 2011.

MAINOS!

Vural Ak kertoi että, kaikki suuret valmistelutyöt on tehty ja vielä on käynnissä pieniä viimeistelyitä. Lisäksi hän kertoi että Turkin liikenneministeriö uudisti radan asfaltin ja Istanbulin pääkaupunkiseutu (IBB) auttoi heitä paljon töissä, lukuun ottamatta siivousta, maisemointia ja asfaltin kunnostusta. Ak sanoi, että Formula 1: stä on tullut maailman laajuisesti suosittu urheilulaji.

“Viime vuosina Formula 1 on ollut yksi katsotuimmista moottoriurheilu lajeista ja yleensä siitä on tullut urheilua, jota rakastetaan jopa enemmän kuin jalkapalloa”, hän sanoi. Tämä on yksi syy siihen, miksi he halusivat tuoda F1: n takaisin edistääkseen Istanbulin ja Turkkin tunnettavuutta. “Olen erittäin onnellinen, että olemme tehneet sen. Nyt laskemme päiviä. Vain yksi viikko jäljellä.”Ak sanoi.

Hamilton on suosikki. Mercedes-tiimin brittitähti Lewis Hamilton voi voittaa tämän kauden mestaruuden Istanbulissa. “Ehkä tämän kauden mestari paljastetaan Intercity Istanbul Parkissa. Lewis Hamilton johtaa kuljettajien sijoitusta, mutta ei ole vielä varmistanut titteliä. Täältä saamillaan pisteillä Hamilton voidaan kruunata vuoden 2020 mestariksi”, Ak sanoi.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Hamilton johtaa 282 pisteellä ja toisena on hänen suomalainen tallitoverinsa Valtteri Bottas 197 pistettä. Kolmantena on Red Bull Racing Hondan hollantilainen kuljettaja Max Verstappen 162 pistettä.

Turkin Grand Prix ei asettanut mitään taloudellista taakkaa Turkin valtiolle, koska yksityinen sektori kattoi kulut. “Intercityna olemme tuoneet Formula 1: n takaisin Turkkiin asettamatta valtiolle mitään taloudellista taakkaa. Mielestäni tämä on ihanteellinen kaava”, Ak totesi.

“Sen isännöinti Turkin valtion ja presidentin alaisuudessa on antanut meille paljon etuja toiminnalliselta kannalta. Mutta oli oikein olla siirtämättä taloudellista taakkaa tällaisina taloudellisten vaikeuksien aikoina. Toisin kuin muut kilpailut tai urheilulajit, tätä ei järjestetty Turkin valtion kustannuksella. “Hän sanoi, että se on vaikea malli ja että yksityinen sektori kattoi sen, mutta sen kustannukset ovat erittäin korkeat.

Ak lisäsi, että hän yrittää pitää Formula 1: n Istanbulissa ja puhuu sidosryhmien kanssa. “Yritän säilyttää (kilpailun). Olemme neuvotteluissa (Formula 1 -järjestäjien kanssa) myös Turkin Grand Prixin järjestämisestä ensi vuonna. Ne saadaan todennäköisesti valmiiksi hyvin pian. Tavoitteenani on tehdä tästä kilpailusta säännöllinen ominaisuus ”

Meneillään oleva koronavirus pandemia pakotti Turkin järjestämään kilpailun ilman katsojia. Istanbulin kuvernööri vahvisti viime kuussa, että kilpailu järjestetään suljettujen ovien takana COVID-19-huolen vuoksi.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Lewis Hamilton on maailmanmestari