Turkki toimittaa lääkinnällistä apua Yhdysvalloille

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin ilmavoimat
Turkin ilmavoimat

Turkki toimittaa lääkinnällistä apua Yhdysvalloille viruksen torjumiseksi

Turkkilainen armeijan rahtikone, joka kuljettaa lääkinnällistä apua käytettäväksi koronaviruspandemiaa vastaan, lähti tiistaina Yhdysvaltoihin. “Turkin asevoimien Yhdysvaltoihin toimittamien lääkinnällisten tarvikkeiden lastausprosessi on saatu päätökseen. COVID-19: n torjuntaan käytettäviä lääkinnällisiä tarvikkeita kuljettavat ilma-aluksemme ovat lähteneet Etimesgutin lentokentältä / Ankarasta,” Puolustusministeriö sanoi Twitterissä.

MAINOS!

Lääkinnällisen avun toimituksissa välitettiin myös viesti Yhdysvaltain kansalaisille sanomalla: “Toivottomuuden jälkeen on niin paljon toivoa ja pimeyden jälkeen on paljon kirkkaampi aurinko. Rumi.” Ministeriö julkaisi myös lausunnon, jonka mukaan Washingtoniin lähtevät lääkintätarvikkeet valmisteltiin presidentti Recep Tayyip Erdoganin ohjeiden mukaisesti.

Turkki lähettää lääkinnällistä apua Yhdysvaltoihin COVID-19: n torjumiseksi “Puolustusministeriön ja terveysministeriön valmistelemat terveydenhuollon tarvikkeet koostuvat naamioista, kasvonsuojista, N95-naamioista ja haalareista”, se lisäsi.

Ministeriö sanoi myös: “Turkin asevoimamme ilma-aluksemme ovat myös toimittaneet terveydenhuollon tarvikkeita aiemmin muun muassa Espanjaan, Italiaan, Iso-Britanniaan, Serbiaan, Kosovoon, Bosniaan ja Hertsegovinaan, Pohjois-Makedoniaan, Montenegroon, Libyaan ja Somaliaan.”

Yhdysvallat kiittää Turkkia lahjoituksesta

Yhdysvallat kiitti Turkkia lääkinnällisten tarvikkeiden lahjoittamisesta ja yhteistyöstä uuden koronaviruksen puhkeamisen torjumiseksi pahiten kärsineessä maassa. “Kriisiaikoina, kuten maailmanlaajuisissa pyrkimyksissä torjua COVID-19: tä, tiivis yhteistyö samanmielisten liittolaisten ja kumppaneiden välillä on avain nopean ja tehokkaan vastauksen kehittämiseen. Kukaan meistä ei voi tehdä tätä yksin”, Yhdysvaltain Turkin-suurlähettiläs David Satterfield sanoi lausunnossaan.

“Haluan kiittää Yhdysvaltojen hallituksen puolesta Turkin Naton liittolaista, joka on tänään lahjoittanut lääkinnällisten tarvikkeiden ja muiden välttämättömien välineiden lahjoittamista.” Satterfield totesi, että lahjoitus on tarkoitus toimittaa myöhemmin päivällä turkkilaisen A-400M-sotilaslentokoneen kautta Andrewsin ilmavoimien tukikohtaan lähellä Washingtonista, D.C.

Hän painotti, että liittovaltion hätätilannevirasto jakaa lahjoituksen niille, jotka niitä eniten tarvitsevat Yhdysvalloissa. “Kuten tämä toimitus osoittaa, Yhdysvaltojen ja Turkin suhteet ovat vahvat ja Turkki on yksi tärkeimmistä liittolaisistamme”, suurlähettiläs sanoi. “Odotamme innolla yhteistyön jatkamista Turkin kanssa tässä ja monissa muissa keskinäisissä painopistealueissa.”

Turkki solidaarisena Yhdysvaltojen kanssa

Turkki on solidaarinen Yhdysvaltojen, Naton liittolaisensa kanssa, uutta koronavirusta vastaan, maan viestintäjohtaja sanoi maanantaina. ”Turkki toimittaa edelleen lääketieteellisiä tarvikkeita ystävilleen ja liittolaisilleen.

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että 500 000 kirurgisia naamioita ja muita henkilönsuojaimia [henkilönsuojaimet] saapuu huomenna @Andrews_JBA: lle. Olemme solidaarisia Yhdysvaltojen kanssa, Naton liittolaisemme kanssa, COVID-19: ää vastaan ​​”, Fahrettin Altun sanoi Twitterissä.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Kreikkalaiset eivät osaa kiittää Turkkia!

Kreikkalaiset eivät osaa kiittää Turkkia!