Turkki: 664 potilasta sai ilmaisen valtion kuljetuksen tänä vuonna

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

helikopteriambulanssi
Kuva: wikimedia.org

Turkki: 664 potilasta sai ilmaisen valtion kuljetuksen tänä vuonna

Turkki on ainoa maa maailmassa, joka tarjoaa tämän palvelun ilmaiseksi potilailleen, sanoo terveysministeri. Valtion terveysministeri sanoi tiistaina, että hallitus on tähän mennessä kuljettanut yhteensä 664 sairaudesta kärsivää Turkin kansalaista.

MAINOS!

“Pelkästään tänä vuonna 453 potilasta on kuljetettu helikopteri ambulanssilla ja 211 potilasta kuljetettu ambulanssi lentokoneella”, Fahrettin Koca kertoi Twitterissä. Turkki on tarjonnut tätä palvelua vuodesta 2008, hän lisäsi ja korosti, että Turkki on ainoa maa maailmassa, joka tarjoaa tämän ilmaiseksi.

Hänen huomautuksensa tulivat sen jälkeen, kun Turkki tiistaina haki Venäjältä keuhkovaivoista kärsivän turkkilaisen opiskelijan, joka ei pystynyt saamaan hoitoa siellä koronaviruspandemian vuoksi. Lääketieteen opiskelija Haluk Hasan Seyithanoglu haettiin ambulanssikoneella.

Maanantaina Emrullah Gulusken evakuoitiin Ruotsista viruksen tartunnan jälkeen, mutta koska hän ei päässyt hoitoon siellä. Ramadanin pyhän kuukauden ajan Turkki on myös evakuoinut kymmeniä tuhansia Turkin kansalaisia 59 maasta.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkki lähettää lääkinnällistä apua 53 maalle