Turkki lähettää lääkinnällistä apua 53 maalle

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Rahtikone

Turkki lähettää lääkinnällistä apua 53 maalle

Turkki jatkaa taistelua koronaviruspandemiaa vastaan ​​sekä maassa että sen ulkopuolella vastaamalla tähän mennessä 53 maan avustuspyyntöihin ja lähettämällä lääketieteellisiä tarvikkeita viruksen torjumiseksi.

MAINOS!

Ankara on vastaanottanut avustuspyyntöjä yli 100 maasta, ja se on antanut apua eripuolille maailmaa Somaliasta Italiaan. Turkki on saanut nostettua maan nimen kärkeen vuosikymmenen aikana humanitaarisilla pyrkimyksillään. Turkki on lähettänyt lääkintäapupaketteja moniin maapallon kulmiin joka toinen päivä.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi viime viikolla tiedotustilaisuudessa Istanbulissa pidetyn hallituksen kokouksen jälkeen. “Toistaiseksi olemme toimittaneet lääkinnällisiä laitteita 34 maahan. Jatkamme tukea (muille maille) myös tulevina päivinä”. Turkki on luvannut auttaa 53 maata.

Kiinaan toimitettiin 31. tammikuussa ensiapupakkaukset, suojavaatetukset, 93 500 lääketieteellisiä suojamaskeja, 500 lääketieteellisiä suojalaseja ja muita 10 000 steriloimattomia varusteita. Kiinaa seurasi Turkin naapuri Bulgaria, mihin toimitettiin 50 000 suojamaskeja, 100 000 suojahaalareita ja 100 000 suojalaseja.

Sitten Pohjois-Kyproksen Turkkilaisen tasavaltaan lähetettiin 72 miljoonaa TL (10,3 miljoonaa dollaria) taloudellista apua yhdessä tuhansien lääketieteellisten laitteiden yksiköiden kanssa. Iran, yksi viruksen eniten kärsimistä maista, se sai 10 000 diagnoosipakkausta, 4715 haalareita, 20 000 esiliinaa, 2000 lasia, 4000 N95 -naamaria ja 73 000 kolmikerroksisia naamiota.

Irakiin lähetettiin 30 000 naamiota sekä 475 ruokapakkausta ja desinfiointiainetta. Libanon sai myös elintarvikeapua toimituksia jaettaessa yli 600 perheelle pääkaupungin köyhimmissä osissa, Beirutissa.

Turkin avustuspaketit sisältävät enimmäkseen lääketieteelliset naamarit, suojahaalarit ja käsineet sekä desinfiointiaineet. Kaikki varusteet valmistettiin sotilasomistuksessa olevissa tehtaissa, joissa valmistettiin armeijan sotilaallisia virkapukuja ja muita vaatteita.

Eurooppa sai myös Turkista suuria lääkintäpaketteja. Italia ja Espanja, kaksi mantereen pahiten covid 19 koetellut maat saivat acustuspaketit 1. huhtikuuta. Englanti ja Irlanti ottivat vastaan Turkin avustustoimitukset. Englantiin on lähetetty useita lähetyksiä viime viikkojen aikana, viimeisin tapahtui pari päivää sitten.

Turkki auttoi saamaan maiden yleiset tarpeet. Irlanti sai myös apupakkauksia täytettynä suojasarjoilla. Englanti ja Irlanti ilmaisivat suuret kiitokset Turkille. Irlanti muistutti ottomaanien valtakunnan tekemän humanitaarisen avun Irlannille 173 vuotta sitten viitaten Turkin avustusperinteeseen. Ottomaanien valtakunta lähetti elintarvikkeita Irlantiin 173 vuotta sitten.

Turkki auttaa jopa vihollisia

Turkilla on pitkät perinteet lähettää humanitaarista apua vaikeuksissa oleviin maihin, jopa niille, joiden kanssa on kireät diplomaattisuhteet. Esimerkiksi jo vuonna 1938, vain kymmenen vuoden kuluttua maan perustamisesta verisen sodan jälkeen, Turkki lähetti lääkkeitä Kiinaan koleran puhkeamisen vuoksi Kaakkois-Aasiassa.

Samoin vuonna 1941 Turkki lähetti lääkkeitä Kreikan armeijalle Kreikan pyynnöstä. Kreikka taisteli Turkkia vastaan ensimmäinen maailman sodan jälkeen. Samanlaista tukea on annettu vuosien varrella monille muille maille, mukaan lukien Etiopia, Bangladesh ja Afganistan.

Useat Balkanin maat, mukaan lukien Pohjois-Makedonia, Kosovo, Montenegro, Serbia ja Bosnia-Hertsegovina, saivat 8. huhtikuuta lastialuksen, joka oli täynnä diagnoosisarjoja, naamioita ja haalareita. Albania puolestaan ​​sai kuusi ambulanssia.

Afrikkaa ei myöskään ole jätetty yksin, koska useat mantereen maat saivat lääketieteellistä apua. 9. huhtikuuta toimitettiin 400 hygieniapakettia Guinealle, Somalia sai avustuksia 17. huhtikuuta ja Lesotho oli toinen Afrikan maa, joka sai Turkin apupaketteja.

Israelin piirissä oleva Palestiina, Israel ja Kolumbia saivat keskiviikkona myös Turkista humanitaarista apua. Joissakin maissa, kuten Uzbekistanissa, Sri Lankassa, Mongoliassa, Ugandassa ja Unkarissa, Turkki alkoi tuottaa naamioita paikallisilla resursseilla avun lähettämisen sijaan.

Kaksi Turkin tärkeintä liittolaista Yhdysvallat ja Venäjä kuitenkin sai apua epäsuorasti. Aikana, jolloin yksikään maa ei myynyt lääkinnällisiä tuotteita Turkille. Turkki antoi vienti luvan yksityisille yrityksilleen  näihin valtioihin. Tämän erikoisluvan ansiosta sekä Yhdysvallat ja Venäjä saivat kymmeniä tuhansia diagnoosipakkauksia ja naamioita.

Lähde: dailysabah.com

Ali Ergene

Turkki jakaa lääkinnällisiä laitteita ja tarvikkeita Makedoniassa, Libanonissa, Tunisiassa

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.