Presidentti Erdoğan torjuu Soylu’n eroamisen, kiittää hänen palveluaan maalle

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Recep Rayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Rayyip Erdoğan

Presidentti Erdoğan torjuu Soylu’n eroamisen, kiittää hänen palveluaan maalle

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan hylkäsi sunnuntai-iltana sisäministeri Süleyman Soylun eroamisen kiittäen pitkäaikaisen ministerin omistautumista maalleen. Presidentin viestintäosasto antoi lausunnon Soylun eroamisen jälkeen ilmoittaen, että presidentti ei hyväksynyt eroamista, joten Soylu jatkaa tehtäviään.

MAINOS!

“Süleyman Soylu, joka nimitettiin sisäministeriksi heti 15.7.2016 olleen vallankaappausyrityksen jälkeen, on saanut kansan arvostusta tähän mennessä menestyksellisellä työllään”, lausunnossa todetaan.

Julkilausumassa kiitettiin Soylua hänen tehtävästään merkittävästi vähentää Turkin terroristijärjestöjen kapasiteettia sekä työstään koordinoida luonnonkatastrofien, kuten maanjäristysten, torjuntaa.

Se pani merkille myös sisäministerin menestyksen koronaviruksen puhkeamisen torjuntatoimet viimeisen kuukauden aikana sen varmistamisessa, että yleiseen turvallisuuteen ei liittynyt ongelmia ja että viruksentorjuntatoimet toteutettiin onnistuneesti.

Monet Turkin kansalaiset osallistuivat myös sosiaaliseen mediaan eroamisilmoituksen jälkeen ilmaistakseen voimakkaan tukensa Soylulle ja pyytääkseen häntä jatkamaan tehtäviään.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Espanja kiittää Turkkia vientiluvan antamisesta