Espanja kiittää Turkkia vientiluvan antamisesta

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Espanjan ulkomınısterı Arancha Gonzalez Laya
Espanjan ulkomınısterı Arancha Gonzalez Laya

Espanja kiittää Turkkia vientiluvan antamisesta hengityslaitteille

Espanjan ulkoministeri “torjuu voimakkaasti” kaikki Turkkia vastaan esitetyt syytökset tässä asiassa. Espanjan ulkoministeri Arancha Gonzalez Laya kiitti lauantaina Turkkia toimitusluvan antamisesta lääkintähuolto laitteille jotka Espanja osti koronaviruksen puhkeamisen keskellä.

“Kiitos, Turkki ja [Turkin ulkoministeri] Mevlüt Çavuşoğlu, joka antoi luvan viedä turkkilaisia hengityslaitteita [hengityslaitteita], jotka kaksi autonomisesta yhteisöstämme Navarra & Castilla La Mancha on ostanut Espanjan kiireellisen tilanteen vuoksi, arvostamme ystävämme ja liittolaistamme Turkkia “, Gonzalez sanoi Twitter-viestissä.

Keskustellessaan paikallisen televisio Cuatron kanssa muutama minuutti ennen hänen twiittiään Gonzalez kertoi “torjuvansa voimakkaasti” kaikki “Turkkiin kohdistuvat epäoikeudenmukaiset ja epätarkat syytökset.” Hän kritisoi oppositiopuolueiden huomautuksia ja tiedotusvälineitä

On syytä tietää, että tälläiset lehdistön, poliittisten puolueiden ja julkisesti käyttämät lausunnot vahingoittavat kahdenvälisiä suhteitamme [Turkin kanssa] “, hän lisäsi. Perjantaina spekuloinnit sekoittivat Espanjan tiedotusvälineitä väittäen, että Turkki “takavarikoi ja esti” lääketieteellisen lastin, mukaan lukien Espanjan ostamat lääkinnälliset laitteet COVID-19: n keskellä, ja että Turkki otti ne omaan käyttöön omien kansalaistensa hyväksi.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu vahvisti myös lähetyksen ja vastasi Gonzalezin twiittiin sanomalla, että Turkki on Espanjan liittolainen. “Olemme antaneet vientiluvan 116 hengityskoneelle Espanjaan terveysministeriön ohjeiden mukaisesti, ja ne lähetetään Espanjaan lähipäivinä”, hän lisäsi.

Espanjan Castilla y La Mancha- ja Navarra-autonomisten hallintojen ostama, turkkilaiselta yritykseltä hankittu, 3 miljoonan euron lääketieteellinen lähetys viivästyi kun Turkki asetti lääkinnällisten tarvikkeiden vientirajoitukset ja Turkissa kaikkien mahdollisten välineiden käyttämiseksi koronaviruksen torjumiseksi maan sisällä.

Aikaisemmin Espanjan ulkoministeriö antoi lausunnon, jossa se sanoi olevansa tietoinen “Turkin asettamista rajoituksista lääkinnällisten laitteiden poistumiseen pandemia-alueen huolestuttavan kehityksen vuoksi kyseisessä maassa ja päätöksestä kieltää kaikki lääketieteellisten laitteiden, myös EU-maihin tarkoitettujen, vienti. ”

Julkilausumassa muistutettiin Turkin “merkittävästä lahjoituksesta” lentokoneilla lähetetyistä lääkinnällisistä tarvikkeista, jotka saapuivat Espanjaan tällä viikolla auttaakseen torjumaan maailmanlaajuista epidemiaa.

Vastauksena sanktioihin on jo pyydetty vientilisenssejä jo ostetulle materiaalille, ja se lisäsi: “Espanja arvostaa, että Turkin viranomaiset ovat antaneet luvan suurimmalle osalle vireillä olevista vientitodistuksista.”

“Ainoa lisenssi, jota tähän mennessä ei ole hyväksytty, koskee Castilla La Manchan ja Navarran itsehallintoalueiden hallitusten turkkilaiselta yritykseltä ostamia hengityslaitteita, keskeytys johtuu, että Turkissa on tällä hetkellä pula hengityslaitteista”, se totesi.

Ministeriö korosti, että Turkin viranomaiset “ovat ilmoittaneet sitoutuneensa jatkaa näitä lisenssejä mahdollisimman pian, heti kun terveystilanne on vakiintunut”. Jos kauppaa ei tapahdu, turkkilaisen yrityksen on palautettava maksettu summa tavaroiden toimittamatta jättämisestä, se lisäsi.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?