Hengityslaite kriisi on ratkaistu

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin ja Espanjan liput
Turkin ja Espanjan liput

Hengityslaite kriisi on ratkaistu

Ilta sanomat julkaisi uutisen Turkista 3.4.2020. Uutisessä väitettiin ja otsikossa lukee “Espanja tilasi 150 hengityskonetta Kiinasta – Turkki kaappasi koneet itselleen” Artikkelin alla on Sami Niemisen nimi. Uutisen linkki: is.fi

MAINOS!

Artikkelin lähde oli El Mundo lehti. Väitökset ovat kovat. Se voi jopa tuottaa normaalissa olosuhteessa maiden välisen (Suomi, Turkki ja Espanja) diplomattisen kriisin. Artikkelissa jatkettiin. “Turkki on pysäyttänyt lentorahdin, joka sisälsi Espanjan Kiinasta tilaamia hengityskoneita. Espanjaan matkalla ollut lentorahti teki viime lauantaina välilaskun Ankarassa, eivätkä Turkin viranomaiset ole päästäneet lentoa jatkamaan matkaansa.”

Kirjoituksen mukaan lentorahdin oli tarkoitus tuoda Espanjaan 150 hengityskonetta espanjalaisille sairaloille.  Sanotaan että “Lento on kuitenkin ollut jo kuusi päivää jumissa Ankarassa. On hyvin mahdollista, ettei lentorahti koskaan saavu määränpäähänsä Espanjaan.”

Olen tutkinut asiaa ja selvittänyt mistä on kyse? Otin yhteyttä Ankaraan ulkoministeriöön. Sieltä sanottiin että Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on puhunut puhelimessa Espanjan ulkoministerin kanssa asiasta edellispäivänä ja asiasta on sovittu. Rahti lähtee Turkista Espanjaan.  Ilta Sanomat ja El Mundo lehti oli ottanut kovimmat lauseet artikkeleista pois.

Tässä linkissä löytyy uutisen suomen kielinen asian oikea sisältö: Espanja kiittää Turkkia vientiluvan antamisesta hengityslaitteille

Ali Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.