Turkki lähetti lääkinnällisiä tarvikkeita Italiaan ja Espanjaan tänään

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

kuva: aksam.com.tr

Turkki lähetti lääkinnällisiä tarvikkeita Italiaan ja Espanjaan tänään

Turkkilainen armeijan rahtikone vie lääkinnällisiä tarvikkeita Italiaan ja Espanjaan. Turkkilainen rahtikone nousi Ankaran Etimesgutin sotilaslentoasemalta. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi, että Turkin asevoimat (TSK) lähettivät terveystarvikkeita Italiaan ja Espanjaan, mikä on selkeä osoitus liittolaisten solidaarisuudesta.

Puolustusministeriön tehtaissa ja ompelulaitoksissa valmistettiin maskit, haalarit, kasvonaamiot, silmämaskit ja desinfiointiaineet koronavirusepidemiaa vastaan. Koronavirusiepidemian takia kamppailevien kahden maan tarpeiden mukaisesti ministeriön kotimaisista ja kansallisista laitoksista valmistetut materiaalit päätettiin lähettää Espanjaan ja Italiaan presidentti Recep Tayyip Erdoğanin ohjeiden mukaisesti.

Tuotantopaikoissa pakatut avustusmateriaalit vietiin kuorma-autoilla Etimesgutin sotilaslentoasemalle. Turkki – Espanja, Turkki – Italia liput olivat rahdin paketeissa vierekkäin. Paketeihin on kirjoitettu italiaksi ja espanjaksi turkkilaisen filosofin Mevlanan lause,  “Epätoivon jälkeen on paljon toiveikkuutta. Pimeän jälkeen on monia aurunkoisia päiviä’ Myös lisättiin teksti pakatteihin “Rakkaudella Turkista” ja Turkin, Italian ja Espanjan liput.

Nato kehuu Turkkia

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi, että Turkin asevoimat (TSK) lähettivät terveystarvikkeita Italiaan ja Espanjaan, mikä on selkeä osoitus liittolaisten solidaarisuudesta. Stoltenberg jakoi kuvan Twitterissä ja sanoi olevansa ylpeä Turkin solidaarisuudesta.

Puolustusministeriö ilmoitti, että Turkin asevoimien ilma-alukset lähettävät terveystuotteita, jotka koostuvat erityyppisistä maskeista, haalareista ja antibakteeristen nesteistä, jotka on valmistettu paikallisissa ja kansallisissa laitoksissa, Italiaan ja Espanjaan Kovid-19: n torjumiseksi.

Ennenkin Turkki lähetti Italialle yhden laivallisen avustustarvikkeita.

Lähde: aksam.com.tr

Ali Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.