EU-ehdokas Alettin Basboga Lahdessa 1.5

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: Facebook profiili

01EU-ehdokas Alettin Basboga Lahdessa 1.5

Suomi ja koko Eurooppa tarvitsee hallitumpaa maahanmuuttopolitiikkaa

– Suomi ja myös koko Eurooppa tarvitsee hallitumpaa maahanmuuttopolitiikkaa. Maahanmuuttajana ja Turkin sekä sen rajanaapurit hyvin tuntevana tiedän, että Syyrian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ongelmat ovat monitahoisia. Muuttoliikekysymykset ovat testanneet EU:n yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta eikä ongelma ole suinkaan vielä ohi. Suomi ei ollut vuonna 2015 valmis ottamaan vastaan 30 000 pakolaista.

MAINOS!

Itse Turkista Suomeen vuonna 1993 maahan muuttaneena saapunut Alettin Basboga korosti puheessaan myös politiikkojen vastuuta.

– Minä suomalaisena voin sanoa, että opimme – kuten sanonta kuuluu – vasta kantapään kautta. Kenellekään ei saa lähteä Suomesta sellaista viestiä, että tänne tullaan vain olemaan ilman, että halutaan myös osallistua suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseen.

Basbogan mukaan meidän pitää olla Suomessa solidaarisia, kunnioittaa ihmisarvoa, mutta olla samalla myös rehellisiä tämänhetkisen tilanteen vakavuudesta.

– Vaikeatkin kysymykset ovat ratkaistavissa yhdessä ja yhteisellä tahdolla. Turkki on EU:lle tärkeä kumppani, jonka roolia kansainvälisesti koko Lähi-idän alueella ei pidä aliarvioida. Siksi Euroopan unionin tulee Turkin, sen naapurimaiden ja koko kansainvälisen yhteisön kanssa hakea kaikki mahdolliset ratkaisut, jotta vaikeuksissa olevia ihmisiä voidaan auttaa siellä missä ongelma on.”

Lisätietoja:
Alettin Basboga
Tel. 040 5807781

Lähde: Hämeen Sosialidemokraatit

Europarlamenttiehdokas Alettin Başboğa!