Kanakeitto resepti

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kanakeitto
Kanakeitto. Kuva: flickr.com

Kanakeitto

Ainekset:
1 kpl broilerinrinta tai 2 kpl koipea
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl nuuteliriisiä (şehriye)
1/2 sitruunanmehua
Suolaa
Chilirouhetta
Mustapipurijauhetta
Timjamia

Valmistus:
1. Keitä lihat n. 1,2 l veteen. Siivilöi lihat (älä heitä lientä pois, liemi käytetään keiton valmistukseen). Nypi lihat pieniksi paloiksi.
2. Sulata 1 rkl voi ja lisää jauhot ja nuudelit sekoittaen. Ruskista hiukan.
3. Lisää n. 1 l kananlientä sekoittaen. Anna kiehua hetken.
4. Lisää sitruunanmehu, nypityt lihat ja suola kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
5. Kuullota paistinpannulla 1 rkl voi ja mausteet. Lisää keiton sekaan.

Hyvää ruokahalua!

Türkan Kurkut

Klassisen Osmaani pataruan resepti (Güveç)