Koronavirus päiväkirja, 26.5.2020

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ali Ergene, Turkin Uutisten perustaja.
Ali Ergene, Turkin Uutisten perustaja.

Koronavirus päiväkirja, 26.5.2020

Minulle ei edes riitä aikaa

Joskus ihmettelen ja kyselen itse itseltäni että mikä minua vaivaa? Aika ei riitä mihinkään. Minulla on ylläpidettävänä Turkin UutisetTurkki – Pieni Matkaopas, Egean Suomalaiset Yhdistys sivustot, kirjoitettavana artikkeleita päivittäin, valmistettava videoita, tehtävä suora lähetyksiä. Sitten Minulla on monta Facebook ryhmät, Turkin Uutiset Youtube kanava. Lopetin vasta Turkin Matkaopas, Turkin kauppa, Fintrade nettisivustot. Olen Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja ja puheenjohtaja Turkin Kuşadasıssa. Hoidan kaikki kirjanpidot, maksut jne.

MAINOS!

Minä yritän suorittaa PHP koodaus kieltä koulutusta etäkurssina nyt Turkissa. Kohta aloitan opastuspalvelun ammattitutkintoa Suomessa. Onneksi en käy töissä tällä hetkellä. Olen työtön. Mutta suoritin Tekniikan Erikoisammattitutkinnon, Ulkomaankaupan assistentin suuntautumisala tutkinnon ja monta pientä kurssia työn ohessa. Jopa olin suorittamassa tulkin ammattitutkintoa työn ohessa. Minut oli hyväksytty koulutukseen mutta minä luovuin silloin. Minä olin töissä vaneritehtaalla monta vuotta. En minä kehtaa luetella kaikkia.  Nyt lopetan. En luettele enempää.

Minä yritän sanoa myös että minua kukaan ei pakota tekemään näitä mutta minä järjestän itse itselleni töitä. Lisäksi minun on hoidettava muita töitä kotona. Huh olenhan minä hullu. Olenko työhullu? Ehkä minä olen.

Olen rakennuttanut äidille taloa kylässä viime kesänä. Käyn vielä välillä tekemässä pieniä hommia kuten vessanpöntön asentamiset, putkityöt, sähköhommat eli ihan kaikkea. Täytyy myös ylläpitää kaverisuhteet. Ennen tätä olen remppanut omaa asuntoa Turkissa. Joskus Helena on vihainen minulle että minulla ei ole aika puhua hänen kanssa. Hän on oikeassa.

Ihmiset kyselevät että miten minä kulutan aikaa täällä Turkissa? Vastaan heille ettei minulle edes riitä aika niin vaikka olemme jumissa täällä Turkissa koronaviruksen takia. Mutta kukaan ei usko minua. Oikeasti minä en kaipaa suomalaista työelämääkään. Suomalainen työelämä on mennyt alaspäin monta vuotta. Ei ole paljon kehuttavaa enää. Ennen oli toisenlaista. Ahneus on iskenyt työnantajiin ja työntekijöihin Suomessakin valitettavasti. Sen takia minun oli lopetettava vakituinen työni myös. Luovuin ja väsyin suomalaiseen työyhteisöön ja työelämään. Vaikka olen työhullu ja en väsy helposti ja siitä huolimatta minut saatiin väsymään.

Suomessa puhutaan työn tehokkuudesta mutta ketkä ovat suustaan tehokkaampia niin he vaikuttavat enemmän. Mutta silti Suomen työelämä on paljon parempi kuin monen muun maan työelämä vielä. Voitte arvata että minä olen tehnyt paljon aloitteita töissäkin. Sain turpaani aktiivisuudestani työyhteisöltä. Kyllä sain myös rahapalkkioitakin. Ei kannata olla liian aktiivinen töissä. Tiedän vikaani. Toistan edelleen jatkuvasti samoja virheitä. Tästä syystä minulle ei edes riitä aikaa.

Minulla oli monta vuotta sitten virolainen minua vanhempi työkaveri. Hän on aina yrittänyt vihjailla minulle. Minä en halunnut ymmärtää häntä silloin. Minä olin tunnollinen ja ahkera työntekijä. Yritin tehdä aina parhaani töissä. Hän aina toisti minulle: “liian hyvää ei ole hyvää”. Minä nyt ymmärrän, mitä oikeasti hän on yrittänyt kertoa minulle. Mutta nyt on liian myöhäistä.

Toisaalta olen kuitenkin tyytyväinen että olen niin aktiivinen. Ainakin tuotan jotain jatkuvasti. Kyllä tykkäänkin tuottaa kaikkea asioita mitä minä vähänkin osaan. Sillä ei ole väliä mikä se on. Ne voivat olla välillä artikkeleita, puutarhanhoitoa, rakentamista jne. Toivottavasti te tykkäätte lukea tai seurata mitä minä tuotan Helenan kanssa Turkin Uutiset nettisivustoillamme ja Facebook ryhmissämme.

Tälläisena menee koronaviruspäivät Turkissa. Tälläiset ajatukset juokse tänään koronavirus päivänä. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne.

 

Ali Ergene, Turkin Uutisten perustaja.
Ali Ergene, Turkin Uutisten perustaja.

Koronavirus päiväkirja, 19.4.2020, Kuşadası

Koronavirus  päiväkirja, Kuşadası 13.5.2020

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.