Suomalaisten 100 ylpeyden- aihetta

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Äitiyspakkaus Suomen kansallismuseossa.
Äitiyspakkaus Suomen kansallismuseossa. Kuva: Ali Ergene

Suomi on todella hyvä maa. Olen kauan asunut Suomessa ja tiedän ja arvostan paljon suomalaisten hyviä asioita. Nämä asiat ovat suomalaisten ylpeys ja on syytä ollakin. Suomalaiset ovat vaatimattomia ihmisiä monissa asioissa. Tämä on hyvä asia minunkin mielestä. Mutta tämä kostautuu kansainvälisellä areenalla. Suomalaisten ei pitäisi olla enää vaatimattomia silloin. Kilpailu on kova. Kuka huutaa kovemmin hän vie asiat läpi.

MAINOS!

Minä haluaisin auttaa Suomen turkkilaisia, Turkissa asuvia tai käyviä suomalaisia. Me olemme silloin kaikki edustamassa Suomea. Keräilin ja käänsin turkiksi 100 hyvää asiaa Suomesta että voidaan kertoa täsmällään Suomesta kiinnostaville turkkilaisille. Voitte näyttää ja kertoa tämän käännöksen avulla tai muistaa Suomesta 100 hyvää asiaa.

Suomalaisten 100 ylpeyden- aihetta / Finlerin gurur duydukları 100 konu

Suomen parhaat asiat FI Finlandiya’daki en iyi şeyler TUR
Peruskoulu, monilla mittareilla maailman paras. İlköğretim, birçok farklı araştırmalarla dünyanın en iyisi.
Suomenpystykorva, vilkas ja rohkea Suomen kansalliskoira. Fin spitz (dik kulak) köpeği, canlı ve cesur Finlandiya ulusal köpeği.
Joulupukki, ei tule pohjoisnavalta, vaan Korvatunturilta. Noel Baba, Kuzey Kutbundan değil, Korvatunturi’dendir.
Suomenhevonen, Suomen kansan ystävä niin sodassa kuin rauhan aikana. Fin atı, Fin halkının hem savaşta hem de barıştaki en iyi dostu.
Suomen kieli, hankala mutta kaunis ja ainutlaatuinen. Fince, zor ama güzel ve eşsiz.
Saimaannorppa, ainoa kotoperäinen nisäkäslajimme. Kanta parantunut mutta ilmastonmuutos voi vaikeuttaa pesintää. Saimaa halkalı foku, bizim tek yerli memeli türümüz. Cinsin üremesi iyi durumda ancak iklim değişikliği yuva yapmayı daha zor hale getirebilir. Irk tehlikede.
Kirjastot. Olemme maailman ahkerimpia lukijoita. Suomalaiset ovat sivistynyttä kansaa ja siitä paljon on kirjastojen ansiota. Kütüphaneler. Dünyanın en aktif okuyucusuyuz. Finler medeni bir millettir ve bunun çoğu kütüphaneler sayesinde olur.
Salmiakki, tätä pitää aina ottaa reissuun mukaan. Salmiakki, Tuzlu meyankökü şekeri, bunu her zaman her yolculukta yanımıza alırız.
Metsät, täynnä marjoja, sieniä ja mindfulnessia. Ormanlar meyvelerle, mantarlarla ve farkındalıklarla dolu.
Saamelaiset, Euroopan ainoa alkuperäiskansa Finlandiya Sámiler halkı, Avrupa’daki tek yerli halk.
Sisu, kansanluonne ja sana jolle ei muissa kielissä ole käännöstä. Sebatkar, gayretli, fin halk karakteri ve diğer dillerde çevirisi olmayan bir kelime. Türkçe hariç mi?
Perkele, paljon parempi kirosana kuin v:t ja äffät Kötü yaratık, diğer küfür kelimelerinden daha yumuşak. Perkele pakan dininde kötü gök tanrının ismidir.
Maamme-laulu, varsinkin kun sitä soitetaan voiton jälkeen. Ulusal marşımız, özellikle zaferden sonra çalındığında.
Muumit! Yhdistävät japanilaisia ja suomalaisia. Muumit çizgi film karakterleri! Japonları ve Finleri birleştiriyor.
Tasa-arvo: naisten äänioikeus ensimmäisenä maailmassa. Eşitlik: Kadınların dünyada ilk oy kullanma hakkını verdik.
Vesijohtovesi, niin laadukasta että kelpaa vientiinkin! Musluk suyu, o kadar kaliteli ki ihracata uygun!
Lotto ja muut rahapelit. Suomalaiset ovat olleet erityisen onnekasta kansaa. Piyango ve diğer para oyunları. Finliler özellikle bu oyunlarda şanslı insanlardır.
Ralli ja formulakuskit, ratojen ja sorateiden kuninkaat. Fin ralli ve formül sürücüleri, pistlerin ve çakıl yolların kralları.
Pesäpallo, se alkuperäinen kansallislaji. Beyzbol, finlerin geliştirdiği orijinal ulusal spor.
Luonto, puhdas ja avara. Doğa, temiz ve ferah.
Timo Jutila: ny on kesä ja ny rillataan! Timo Jutila: Yaz geldi, mangal başına.
Sauna. Meinasi jäädä listalta koska on kai itsestäänselvyys. Sauna, nerdeyse unutuyorduk lşsteye koymayı. Çünkü apaçık bilenen bir şey.
Jokamiehenoikeus: vapaus vaeltaa ja hyödyntää luonnon antimia. Käytetään tätä vastuullisesti. Herkesin hakkı: Ormanda sahipli bile olsa gezinme ve doğanın verdiklerinden mantar, meyve vs. yararlanma özgürlüğü. Elbette istismar etmeden.
Hernekeitto kruunaa torstain ja miksei muitakin päiviä. Bezelye çorbası Perşembe gününün taçlandırır ve neden diğer günlerde de olmasın.
Suomen lippu, yksinkertaisen kaunis ja tyylikäs. Fin bayrağı, tek kelimeyle güzel ve zarif.
Rasvaton maito, paras ruokajuoma! Muut eivät tätä ymmärrä. Yağsız süt, Yemekle beraber tüketilen en iyi içecek. Diğer uluslar bunu nedense anlamıyor.
Neuvolat. Suomessa on hyvä olla vauva. Sağlık ocakları, Finlandiya’da bebek olmak en iyi şeydir.
Helsinki, Itämeren helmi ja Suomen ainoa oikea kaupunki. Helsinki, Baltık Denizi’nin incisi ve Finlandiya’daki tek gerçek şehir.
Turvallisuus, edelleen yksi maailman turvallisimpia maita. Güvenlik, hala dünyanın en güvenli ülkelerinden biri.
Kesämökki. Tänne kaipaa koko talven. Yazlık ev. Bütün kış boyunca özlenir.
Äitiyspakkaus. Tätä ihastellaan maailman medioissa. Doğum paketi. Bu dünya medyasında hayran kalınıyor.
Lappi, kaikkina vuodenaikoina, oli sitten hyttysiä, ruska tai paukkupakkanen. Laponya, her mevsimde gidilen bölge. ister sivrisinekli yaz aylarında olsun, renkli yapraklı sonbaharda olsun ya da dondurucu soğuklarda olsun.
Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.