Suomen hyvä maine on laskemassa alas Turkissa?

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuvakaappaus TRT Haber
Kuvakaappaus TRT Haber

Onko Suomen hyvä maine on laskemassa alas Turkissa?

Turkin mediassa on ollut useita päiviä kurdi mielenosoittajien hyökkäys Turkin Suurlähetystöä kohtaan Helsingissä ja Suomen hallituksen asevienti kielto Turkkiin. Meitä eli Suomen turkkilaisia ihmetyttää miten hallitus voi tehdä kielto päätös kahdessa tunnissa näin tärkeästä asiasta.

MAINOS!

Niin sanottuna kahdessa tunnissa ministerit ei edes pysty kokoontumaan. Uskon että monet Suomen turkkilaiset eivät hyväksy Antin hallituksen nopea päätöstä ja hyökkäystä Turkin Suurlähetystöä vastaan Helsingissä. Tässä on kyse siitä että Suomi oli ensimmäinen maa joka aloitti pakotteet Turkkia vastaan. Erdoğan sanoi NATO maille “Onko Turkki vai terrorijärjestö PKK/YPG teidän liittolainen?” Suomen ulkopolitiikka antaa sellaista kuva että Suomi puolustaa ja suojelee terreoristeja ja terrorijärjestöjä.

Suomen turkkilaisena oli hyvä kuulla ja keskustella ennen yleisesti Suomesta, Suomen koulutusjärjestelmästä ja monista muista asioista turkkilaisten kanssa Turkissa. Olemme todella ylpeitä puhuessamme Turkissa Suomeen liittyvistä asioista. Olemme huomanneet että suomalaisilla on hyvä ja pitkä maine turkkilaisten keskuudessa johtuen Valkoliljojen maa – Suomi kirjasta.

Turkin perustaja Kemal Atatürk määräsi tämän Suomesta kertovan kirjan (Valkoliljojen maa – Suomi) pakolliseksi sotaoppilaitoksissa. Kirjan antama kuva Suomesta on romantisoitu, mutta varsinkin Turkissa se on herättänyt ajatuksia, joilla on ollut kantavuutta lähes näihin päiviin. Kirjoittaja on Grigori Petrov 1868 – 1925. Löydät meidän Turkin Uutiset youtube kanavalta Suomea kehuvia Turkin kielisiä videoita. Käykää kurkistamassa. Turkin Uutiset Youtube.

Viimeiset tapahtumat ovat ajaamassa alas Suomen ja suomalaisten hyvää mainetta Turkissa. Olen lähdössä käymään ensi viikolla Turkkiin. Yritän tehdä pienäi kyselyjä lähipiirissäni. Sosialisen median kautta saamani tiedojen sisällöt eivät ole paljon kehuttavia Suomesta nyt. Yritämme asiallisena pitää Turkin Uutiset uutissivustomme että kaksi kansaa saisi tietää enemmän toisistaan. Haluamme rakentaa vahvat siteet turkkilaisten ja suomalaisten välillä.

Jokainen meistä voi tehdä asian eteen jotain että turkkilaisella ja suomalaisella olisi vahvat siteet. Voitte saada enemmän ystäviä lukemaan meidän artikkeleita ja liittymällä Egean Suomalaiset Yhdistykseen.

Valkoliljojen maa – kirja yhdistää Suomea ja Turkkia

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.