Troy, muinainen sotien, myyttien ja legendojen maa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Troy
Troy

Troy, muinainen sotien, myyttien ja legendojen maa

Hisarlıkin kukkulan huipulla sijaitseva Egean rannikon tasangolla Luoteis-Turkissa sijaitseva 4000 vuotta vanha muinainen kaupunki Troy on epäilemättä yksi maailman tunnetuimmista arkeologisista kohteista.

MAINOS!

Kuvittele kaupunki, joka on niin maaginen, niin myyttinen, että siitä tuli jopa antiikin kreikkalaisen runoilijan Homerin kuuluisien eeposten “Iliad” ja “Odysseia” aihe. Vaikka et tiedä missä Troyn muinainen kaupunki sijaitsee nykyään tai et ole niin perehtynyt sen pitkään, veriseen, mytologiseen historiaan, on todennäköistä, että olet katsellut vuoden 2004 eeppisen sotadraaman ”Troy” – tiedät, sen, missä Orlando Bloom näyttelee troijalaista prinssiä Pariisia, Brad Pitt kuvaa mahtavaa puoljumalaa Achilleusta ja Diane Krueger on kaunis Helen, kauneus, joka herätti suuren troijalaisen sodan.

Kyllä, siinä, jossa kreikkalaiset (akhaialaiset) ja troijalaiset käynnistivät vuosia kestäneen sodan yhden naisen vuoksi.

Kuinka tarkalleen ottaen tämä sota alkoi myyttien mukaan? Vaikka tästä tarinasta / legendasta ja sen aitoudesta keskustellaan edelleen, itsessään, ainakin nykypäivän Çanakkalessa sijaitsevalla kaupungissa, on muutama vuosituhatta vanha poikkeuksellinen perintö.

Kerros kerroksittain rakennettu, jokainen kourallinen Troyn maaperää kertoo tuhansia ainutlaatuisia tarinoita. Muinaisessa kaupungissa on toistaiseksi useita kerroksia, nimeltään nollasta 14: ksi.
Tähän päivään mennessä muinaisessa kaupungissa on useita kerroksia, nimeltään nollasta 14: een ja kaikki arkeologiset ja rakenteelliset kerrokset löydetty.

Kaivaukset ovat kompastelleet talon perustusten, teatterien, julkisten kylpyläiden, lukuisten esineiden ja tekniikan mukaisen jätevesijärjestelmän ajalle ennen aikaansa. Kaupunki on nähnyt niin monia sivilisaatioita, että muutaman vuoden välein uudet löydöt kruunaavat etsijän työn. Viime aikoina arkeologit ovat havainneet, että alue oli asuttu kauan ennen kuin alunperin ajattelimme – noin 600 vuotta aikaisemmin.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Aphrodisias, muinainen rakkauden kaupunki