Turkin julkinen sektori lisää vammaisten työntekijöiden määrää

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

vammaiset
Kuva: flickr.com

Turkin julkinen sektori lisää vammaisten työntekijöiden määrää

Viimeisimmässä vammaisten kansalaisten myönteisiä toimia koskevassa esityksessä Turkki ilmoitti työllistävänsä 1 304 vammaista kansalaista julkisella sektorilla. Presidentti Recep Tayyip Erdoğan isännöi pääkaupungin Ankaran presidenttikompleksissa torstaina työllisyysjärjestelmän käynnistämistä. Viimeisimmillä nimityksillä julkisella sektorilla vuoden 2019 jälkeen työskennelleiden vammaisten määrä oli 3 200.

MAINOS!

Maa on viime vuosina hyväksynyt joukon säännöksiä vammaisten elämän parantamiseksi. Turkki oli yksi ensimmäisistä maista, joka hyväksyi vuonna 2007 Yhdistyneiden Kansakuntien vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen ja käynnisti myönteisen toimintapolitiikan vammaisille vuonna 2010. Hallitus on tarjonnut kannustimia vammaisille kansalaisille työpaikoille vuodesta 2014.

Yksityisyrityksille suunnattujen kannustimien avulla maa takasi 124 000 vammaisen työllisyyden ja käynnisti hankkeen, jolla autettiin vammaisia ​​löytämään työpaikkoja. Vammaisille työpaikkoja luovilla yrityksillä on oikeus ilmaisiin lainoihin ja verohelpotuksiin sekä osittaiseen korvaukseen jokaisesta vuokraamastaan ​​vammaisesta työntekijästä.
Asetuksia toteutettiin vammaisten työllisyyskiintiön korottamiseksi ja otettiin käyttöön kuukausittaiset etuudet perheille, joilla on kotona hoidettuja vammaisia ​​jäseniä. Vammaisille tarjotaan myös ilmaiset kulkuneuvot julkiseen liikenteeseen.

Valtion hallinnoiman työvoimatoimiston kautta Turkki tarjoaa ilmaisia ​​lainoja vammaisille yrittäjille ja hankkeille, joihin sisältyy vammaisten joukkotyö. Erdoğan kertoi seremoniassa puhuessaan julkisella sektorilla vuodesta 2002 työllistettyjen vammaisten määrän lisääntyneen huomattavasti. “Pyrimme antamaan heille parhaan tulevaisuuden. (Oikeus- ja kehityspuolueen (AK-puolue) hallitusten alaisuudessa) vammaisten virkamiesten määrä on kasvanut 10 kertaa ja on ollut 56 500”, hän sanoi.

Presidentti kertoi työskentelevänsä parantaakseen sosiaalipolitiikkaa samaan aikaan kansallisten tulojen lisäämisen kanssa. “Viimeisen 17 vuoden aikana olemme toimittaneet 339 miljardin dollarin suuruista sosiaalista apua”, hän korosti ja lisäsi, että heidän sosiaalipolitiikkansa kattoivat jokaisen yhteisön, vammaisista lapsiin, leskeihin, orvoihin ja terrori-uhrien sukulaisiin. Erdoğan huomautti myös esteettömyyden välttämättömyydestä vammaisten sosiaalisessa osallisuudessa ja kertoi julistavansa vuoden 2020 “esteettömyyden vuodeksi”. “Meidän on luotava pääsy kansalaisillemme, olipa kyse sitten rakennusten sisäänkäynnistä tai pääsystä joukkoliikenteen ajoneuvoihin”, hän sanoi.

Vammainen yhteisö kohtaa usein esteitä esteettömyydelle, mikä on välttämätöntä sosiaaliselle osallisuudelle. Pyörätuolin ramppien, vammaisille tarkoitettujen pysäköintipaikkojen tai vammaisille tarkoitettujen jalkakäytävien ratojen puute estää pääsyä monille maassa, missä asuu noin 4,8 miljoonaa vammaista.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkki evakuoi kansalaisia koronaviruspelkojen keskellä